Svetosavske nagrade za škole, institucije i pojedince sa juga Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2021, 18:51

Svetosavske nagrade za škole, institucije i pojedince sa juga Srbije

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uručilo je danas Svetosavske nagrade za 2020. godinu istaknutim pojedincima i institucijama, a među nagrađenima su i oni sa juga Srbije - učenica iz Kuršumlije Jana Dragović, niška Osnovna škola "Učitelj Tasa", dekan DIF-a Milovan Bratić, Studentski centar Niš, ali i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Kuršumlijska maturantkinja Gimnazije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dobila je nagradu za izuzetne rezultate na međunarodnim takmičenjima iz više predmeta.

Osvajač je 1. mesta na naučno-inovativnom sajmu u Arizoni i nosilac zlatne medalje sa onlajn svetske inovativne olimpijade - saopšteno je u obrazloženju nagrade.

Niška škola nagrađena je za izuzetne rezultate u radu sa učenicima, a posebno sa osetljivim grupama učenika, a nagradu je u ime škole preuzela direktorka škole Radmila Krstić.

Među dobitnicima je i Milovan Bratić, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu, a kako je saopšteno nagradu je zaslužio zbog proboja ovog fakulteta na Šangajskog listi i za akreditovanje studentskih programa na daljinu.

Studentski centar Niš je nagrađen jer je u teškim epidemiološkim uslovima pokazao požrtvovanost u obezbeđivanju usluga svojim korisnicima i drugim grupama u kovid centrima - saopšteno je.

Goran Cvetanović dobio je još jednu nagradu - ovog puta nagrađen je, obrazloženje je, za punu posvećenost i izraženu odgovornost u razvoju obrazovanja i vaspitanja, kroz značajne investicije za unapređenja uslova rada u ustanovama obrazovanja i vaspitanja.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.