Tradicionalno lomljenje česnice ispred Hrama Svetog Save u prisustvu patrijarha Irineja

Izvor: Beta, 07.Jan.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicionalno lomljenje česnice ispred Hrama Svetog Save u prisustvu patrijarha Irineja

Tradicionalno lomljenje božićne česnice organizovano je danas ispred Hrama Svetog Save u Beogradu u prisustvu poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Irineja.Patrijarh Irinej je poželeo srećan Božić gradu Beogradu, otadžbini i celom hiršćanskom svetu."Neka je blagosloven današnji dan i neka se mir i radost Božja useli pre svega u naša srca, zatim u naše duše i sve ustanove u kojima ljudi rade i zaradjuju svoj hleb. Neka se mir zauvek useli u naša srca", kazao je patrijarh Irinej.Patrijarh Irinej je kazao da "sve što imamo i često nazivamo našim jeste dar Božji" i smo zato "dužni da uzvraćamo dobrim, ljubavlju i poštovanjem zakona Božjih".U česnici su bila 33 zlatnika, a prvi je pronašla beba Danica, stara osam meseci.Lomljenje česnice organizovala je Unija pekara, a prisustvovali su prinčevski par Karadjordjević, republički i gradski funkcioneri, kao i veliki broj gradjana.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dragić pokazao Božićnu trpezu, usledilo provokativno pitanje i fantastičan odgovor! (foto)

Izvor: Sportske.net, 07.Jan.2019

Slovenački internacionalac Goran Dragić pohvalio se na društvenim mrežama Božićnom trpezom i čestitao svim pravoslavnim vernicima današnji praznik. Uz to je na sjajan način zapušio usta provokatorima...Košarkaš Majamija Goran Dragić proslavio je današnji praznik u krugu porodice, a na društvenim...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.