Šetnjom obeležen rad Fondacije „Vuk Stoiljković“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 10.Feb.2015, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šetnjom obeležen rad Fondacije „Vuk Stoiljković“ (VIDEO)

Šetnjom kroz centar grada ozvaničen je rad Fondacije „Vuk Stoiljković“, čime je obeležena godišnjica od ubistva studenta medicine u Nišu.
Prva inicijativa ove Fondacije, koju podržava radna grupa za bezbednost mladih i mnogobrnojne Nišlije, je da 10. februar postane Dan borbe protiv nasilja.
Svi zajedno za bezbedniji Niš bio je slogan Nišlija koji su u pet do dvanaest na godišnjicu stradanja Vuka Stoiljkovića nastavili borbu protiv nasilja među mladima. >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Kako kažu, prošlogodišnje ubistvo mladića u Parku „Svetog Save“ ih je potreslo, što su i pokazali masovnim protestnim okupljanjima. Današnjim osnivanjem građanske Fondacije “Vuk Stoiljković” poručuje se da se ne zaboravi, da se ne ponovi.
Povorka se kretala od Kancelarije za mlade do Gradske kuće u kojoj je održan panel „Mehanizmi podrške borbi protiv nasilja mladih“. U Radnoj grupi za bezbednost omladine, timu koji je formirao gradonačelnik Niša, prva inicijativa ove fondacije odmah posle osnivačke skupštine bio je predlog da 10. februar u Nišu postane Dan borbe protiv nasilja.
Radna grupa za bezbednost mladih Niša je tim koji je formiran sa ciljem monitoringa situacije bezbednosti mladih, predlaganja preventivnih programa, motivisanja i uključivanja širih aktera društva u rešavanje gorućeg problema. Radnu grupu čine predstavnici institucija, grada, civilnog sektora i sami mladi.
U znak sećanja na Vuka, njegovi prijatelji i rođaci u 19.30 organizuju paljenje sveća kod sata u Parku Svetog Save.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.