Putevima Nemanjića kroz Svetu Goru - pokloničko putovanje

Izvor: KMnovine.com, 26.Feb.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevima Nemanjića kroz Svetu Goru - pokloničko putovanje

U organizaciji Zavičajnog udruženja „Dmitrovica“ Kosovsko Mitrovčana u Beogradu, od 06-12.05.2017. godine, biće organizovano pokloničko putovanje u svetinje Svete Gore.









PROGRAM PUTOVANjA

1. dan, 06. maj, subota. Polazak u večernjim časovima od hrama Svetog Save na Vračaru. Noćna vožnja preko Niša, Skoplja i Soluna sa kraćim pauzama radi odmora putnika.

2. dan, 07. maj, nedelja. >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Dolazak u jutarnjim časovima u Grčku. Poseta manastiru Svete Lidije u Asprovalti i manastiru Milo Arsenica. Dolazak u Jerisos, smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan, 08. maj, ponedeljak. Doručak. Podizanje svetogorskih viza i odlazak na Svetu Goru. Dolazak u manastir Hilandar i smeštaj putnika. Poseta riznici i drugim znamenitostima na hilandarskom metohu i manastiru Esfigmen. Večernje, večera i povečerje.

4. dan, 09. maj, utorak. Jutrenje, sveta liturgija. Ručak. Odlazak u manastir Vatoped. Smeštaj i upoznavanje sa bogatom kulturnom riznicom manastira. Poseta skitu Svetog Dimitrija. Večernje, večera i povečerje.



5. dan, 10. maj, sreda. Jutrenje, sveta liturgija. Ručak. Dolazak u Kareju i poseta isposnici Svetog Save, Sabaornoj crkvi. Poseta manastirima Pantokratoru, Filotej i Karakalu. Dolazak u Veliku Lavru, smeštaj. Prisustvo na večernjem bogosluženju, večera i povečerje.

6. dan, 11. maj, četvrtak. Jutrenje, sveta liturgija. Ručak. Poseta izvoru svetog Atanasija. Dolazak u Kareju, kraći odmor i nastavak puta za manastir Sveti Pantelejmon. Polazak za Uranopolis. Kraći odmor i nastavak puta za Solun.
Poseta u Solunu Srpskom vojničkom groblju i crkvi Svetog Dimitrija. Polazak za Srbiju.
 
7. dan, 12. maj, petak. Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.
 
Cena arnžmana je 250 evra
 
U cenu je uračunat autobuski prevoz na relaciji Beograd - Uranopolis - Beograd, jedno noćenje sa doručkom u hotelu u Jerisosu i troškovi organizatora putovanja.
 
U cenu aražmana nisu uračunate brodske karte, prevoz minibusom po Svetoj Gori i osiguranje putnika. Broj mesta je ograničen.
 
Informacije na telefon 065 8 180 160


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2017 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.