Proročanstvo se OBISTINILO sedam vekova kasnije: Evo zašto je Sveti Sava važan za SRPSKI ROD, ovome nas nisu učili u školi

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 12:17

Proročanstvo se OBISTINILO sedam vekova kasnije: Evo zašto je Sveti Sava važan za SRPSKI ROD, ovome nas nisu učili u školi

Legenda o prvom srpskom arhiepiskopu obavijena je brojnim čudesima i misterijama.

 Jedna od najzanimljivijih priča vezanih za Svetog Savu odnosi se na čekanje koje su monasi manastira Svetog Save Osvećenog vekovima sačuvali, očekujući dolazak arhiepiskopa koji će nositi njegovo ime.

Pre nego što je napustio ovaj svet, Sveti Sava Osvećeni je svojim monasima dao nalog da čekaju dolazak čoveka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji će nositi njegovo ime i preneti mu žezlo i ikonu Bogorodice Mlekopitateljice.

Sedam vekova kasnije, proročanstvo se ispunilo kada je srpski arhiepiskop došao da se pokloni Svetom Savi. Žezlo koje je bilo pričvršćeno na zidu pao je pred njegove noge, potvrđujući tako da je Sveti Sava Srpski stigao.

Međutim, postoji i priča o navodnom spaljivanju moštiju Svetog Save koje je izazvalo sumnje i rasprave. Iako je istorija zabeležila da su mošti spaljene, sve više se čuje da se to možda nikada nije ni desilo.

Novinar Vlada Arsić izneo je tezu da su mošti zapravo sačuvane u manastiru Ždrebaonik, pod imenom njegovog naslednika svetog Arsenija Sremca. Ova tvrdnja izaziva mnoge kontroverze i podstiče na dalja istraživanja o sudbini moštiju Svetog Save, piše srecna.republika.rs

,,Ja mislim da su mit o spaljivanju mošti Svetog Save na Vračaru izmislili samo Srbi kako bi zaštitili mošti. Ko će tražiti nešto što je navodno spaljeno i nestalo. I nisam ja jedni koji je postavljao to pitanje, ima brojnih istraživanja za poslednjih sto godina koje potkrepljuju tezu da mošti Svetog Save nisu spaljene, već da se čuvaju u manastiru Ždrebaonik pod imenom njegovog naslednika svetog Arsenija Sremca, koje su po istorijskim zapisima uništene u 18. veku.'' rekao je tada Arsić.

Srbija Danas/O.T.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.