Patrijarh Porfirije na izložbi u Nišu posvećenoj blaženopočivšem patrijarhu srpskom Irineju

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Apr.2023, 21:18

Patrijarh Porfirije na izložbi u Nišu posvećenoj blaženopočivšem patrijarhu srpskom Irineju

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije blagoslovio je otvaranje izložbe posvećene blaženopočivšem patrijarhu srpskom Irineju, u Svetosavskom domu u Nišu, u petak 21. aprila 2023. godine.

Otvaranju izložbe prisustvovali su Preosvećena gospoda Episkopi: vranjski Pahomije, timočki Ilarion, domaćin niški Arsenije, dalmatinski Nikodim i mohački Damaskin; arhimandriti: Nektarije glavni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Svetog Arhijerejskog Sinoda, Danilo direktor Patrijaršijske upravne kancelarije i Sergije, iguman manastira Ostrog; sveštenstvo, monaštvo i verni narod.

Na otvaranju prisutnima su se obratili Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije i Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški g. Arsenije.

U prigodnom obraćanju, Patrijarh Porfirije je rekao da je život blaženopočivšeg patrijarha Irineja sav bio u znaku raspetog i vaskrslog Hrista. Veliki je dar, da makar i naslućujemo sve ono što je bio njegov unutrašnji život, on je uspeo blagodaću Božijom da skriva od javnosti, od drugih i da se prikaže u najskromnijem, najsmirenijem i najobičnijem ljudskom svetlu. Blaženopočivši patrijarh bio je u znaku Hristovom, u znaku krsta i vaskrsenja, u znaku podviga hrišćanskog pravoslavnog.

Na otvaranju izložbe nastupio je NCPD "Branko".

Izvor teksta: TV Hram

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Patrijarh Porfirije u Nišu na izložbi posvećenoj patrijarhu Irineju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2023, 00:10

Patrijarh srpski Porfirije otvorio je večeras u Nišu izložbu posvećenu blaženopočivšem patrijarhu Irineju kome će sutra biti otkriven spomenik u porti Sabornog hrama u ovom gradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.