Patrijarh Irinej: Možemo da se održimo samo ako budemo čuvali veru

Izvor: RTS, 29.Feb.2020, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej: Možemo da se održimo samo ako budemo čuvali veru

Patrijarh srpski Irinej posetio je u petak Srpsku pravoslavnu parohiju Svetog Save u San Petersburgu na Floridi i poručio prisutnima da sačuvaju pravoslavnu veru, jezik i jedinstvo.
"Mi, nažalost kao narod mali brojem u odnosu na mnoge narode, možemo da se održimo i opstanemo samo ako budemo čuvali veru i ako budemo čuvali ono što je naše, naše nasleđe, našu istoriju i naše istorijsko predanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ovde, u ovoj državi, postoje mnogi narodi i verujem da čuvaju svoje narodne osobine, svoju kulturu, svoju veru, svoj jezik. Čuvajte i vi to isto", rekao je patrijarh srpski Irinej, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu SPC.

Patrijarh Irinej je rekao da su Srbi u poslednje vreme predstavljeni u jako lošem svetlu, a da su susedi Srbije sve svoje osobine i zla dela pripisali Srbiji.
"Srbija se polako oporavlja od svojih velikih nevolja i iskušenja koje je doživela u svojoj bliskoj i daljoj prošlosti, normalizuje se život, obnavlja se ekonomija i privreda, tako da mislite i o tome da se vratite tamo gde ste ponikli po onoj Njegoševoj: Gde je zrno klicu zametnulo, neka onde i plodom počiva", poručio je partijarh Irinej.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Srbima u SAD: Sačuvajmo veru, jezik i jedinstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020

Patrijarh srpski Irinej posetio je 28. februara 2020. godine Srpsku pravoslavnu parohiju Svetog Save u San Petersburgu na Floridi i poručio prisutnima da sačuvaju pravoslavnu veru, jezik i jedinstvo..."Mi, nažalost kao narod mali brojem u odnosu na mnoge narode, možemo da se održimo i opstanemo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.