Patrijarh: Bezbožnici su digli ruke na svetinje da ih uzmu i potroše

Izvor: Beta, 14.Jan.2020, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh: Bezbožnici su digli ruke na svetinje da ih uzmu i potroše

Patrijarh srpski Irinej ocenio je da pravoslavni vernici u Crnoj Gori nikada ranije nisu doživeli ono što im se trenutno dogadja i pozvao organizatore tih aktivnosti da odustanu od svojih namera jer je to nešto što je osudio čitav hrišćanski i pravoslavni svet."Bezbožnici su digli ruke na svetinje Gospodnje. Digli su ruke na imovinu svetinja Gospodnjih, da je uzmu i da je potroše kao što su potrošili i ono što su sami nasledili", rekao je patrijarh.Kako se navodi u saopštenju, prilikom molitve za početak pravoslavne Nove godine ispred Hrama svetog Save u Beogradu, Irinej je rekao da se tako nešto nije dešavalo, ne samo u srpskoj, nego ni u svetskoj istoriji."Ovo zlo koje je prisutno u Crnoj Gori ima i jedno dobro, ako zlo može uopšte da ima dobro - ono je probudilo Crnu Goru", rekao je patrijarh Irinej.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh: Bezbožnici su digli ruke na svetinje da ih uzmu i potroše

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jan.2020

Patrijarh srpski Irinej ocenio je da pravoslavni vernici u Crnoj Gori nikada ranije nisu doživeli ono što im se trenutno događa i pozvao organizatore tih aktivnosti da odustanu od svojih namera jer je to nešto što je osudio čitav hrišćanski i pravoslavni svet..."Bezbožnici su digli ruke na svetinje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.