Bezbožnici digli ruke na svetinje, da ih uzmu i da potroše kao što su potrošili i ono što su sami nasledili

Izvor: B92, 14.Jan.2020, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bezbožnici digli ruke na svetinje, da ih uzmu i da potroše kao što su potrošili i ono što su sami nasledili"

Patrijarh srpski Irinej rekao je da pravoslavni vernici u Crnoj Gori nikada ranije nisu doživeli ono što im se sada događa.

On je pozvao organizatore tih aktivnosti da odustanu od svojih namera jer je to nešto što je osudio čitav hrišćanski i pravoslavni svet.

"Bezbožnici su digli ruke na svetinje gospodnje. Digli su ruke na imovinu svetinja gospodnjih, da je uzmu i da je potroše kao što su potrošili i ono što su sami nasledili", rekao je patrijarh.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Kako se navodi u saopštenju, prilikom molitve za početak pravoslavne Nove godine ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, Irinej je rekao da se takvo nešto nije dešavalo, ne samo u srpskoj, nego ni u svetskoj istoriji.

"Ovo zlo koje je prisutno u Crnoj Gori ima i jedno dobro, ako zlo može uopšte da ima dobro - ono je probudilo Crnu Goru", rekao je patrijarh Irinej.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.