PATRIJARH PORFIRIJE SLUŽIO LITURGIJU U HRAMU SVETOG SAVE: Poslao snažnu poruku vernicima pred moštima Svetog Nikolaja Srpskog

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2023, 21:23

PATRIJARH PORFIRIJE SLUŽIO LITURGIJU U HRAMU SVETOG SAVE: Poslao snažnu poruku vernicima pred moštima Svetog Nikolaja Srpskog

Danas je veliki hrišćanski praznik

Patrijarh srpski Porfirije služio je danas na praznik Silaska Svetog Duha na apostole - Duhove ili Pedesetnicu, svetu arhijerejsku liturgiju pred moštima Svetog Nikolaja Srpskog u Hramu Svetog Save na Vračaru.

Kao i predhodnih dana, u molitvenoj tišini, stotine i stotine žitelja prestonice u dugačkoj koloni, koja se pružala duž celog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Svetosavskog platoa, smireno su prilazili kivotu sa moštima Svetog vladike Nikolaja, saopšteno je iz SPC.

Posle poklonjenja vernici su ubrzo ispunili zavetni hram srpskog naroda u kome je predstojatelj Srpske Pravoslavne Crkve služio svetu Liturgiju zajedno sa arhijerejima valjevskim Isihijem i lipljanskim i vojnim Dositejem, u čijoj pratnji su mošti Svetog Vladike na Spasovdan i stigle u prestonicu.

Među mnogobrojnim poklonicima nalazio se i direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama dr Vladimir Roganović.

Bogosluženje u svetlosti velikog praznika Silaska Svetog Duha na apostole obeležila je svetootačka beseda patrijarha Porfirija posle čitanja svetog Jevanđelja, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.