Opremljen kabinet za ruski jezik u OŠ Sveti Sava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2021, 17:02

Opremljen kabinet za ruski jezik u OŠ "Sveti Sava"

Beogradska Osnovna škola "Sveti Sava" dobila je moderan i savremeno opremljen kabinet za ruski jezik, zahvaljujući donaciji Kompanije "NIS". Kabinet je opremljen u saradnji sa Srpskim odeljenjem Međunarodnoj javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, Grada Beograda i uz podršku Ambasade Ruske Federacije.

Uz kulturnu i duhovnu bliskost ruskog i srpskog naroda, kao i zajedničke korene, koji su važan razlog za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učenje ruskog jezika u Srbiji, stoji i činjenica da poznavanje ruskog može biti velika komparativna prednost onih koji bi da jednog dana napreduju u karijeri, primera radi, radeći u kompaniji kakva je "NIS", objašnjava ambasador te zemlje, Aleksandar Bocan Harčenko.

"Učionica i njeno otvaranje pokazuje da će "NIS" ostati društveno opredeljena kompanija koja misli na budućnost, što je i prirodno i temeljno. Na kraju krajeva, ovo je naša zajednička tradicija i vrednost", rekao je Bocan Harčenko.

Od 2009. "NIS" je u obrazovni sistem u Srbiji uložio 6,7 miliona Evra. Današnje otvaranje kabineta za ruski jezik pokazuje da je situacija u kojoj smo bili pogođeni brojnim posledicama kovid krize stvar prošlosti, ali i to da Ambasada Ruske Federacije, Kompanija "NIS" i Grad Beograd gledaju ka budućnosti, kaže zamenik generalnog direktora "NIS-a".

"Naše strateško opredeljenje je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost, ulaganje u mlade ljude. Naš slogan je "Budućnost na delu", a ako pričamo o budućnosti, mi moramo da pričamo o mladoj generaciji", rekao je Vadim Smirnov.

Povodom svečanog otvaranja kabineta, učenici škole su pripremili kulturno-umetnički program na ruskom jeziku. Otvaranju su prisustvovali i Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda i Natalija Kocev koja se nalazi na čelu Srpskog odeljenja Međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.