Izvor: Radio 021, 18.Jan.2020, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan protest u Beogradu posvećen Oliveru Ivanoviću, umesto govornika puštani njegovi intervjui

Protestna šetnja koju je organizovalo Udruženje "Jedan od pet miliona" u Beogradu, a koja je posvećena ubijenom političkom predstavniku Srba sa Kosova Oliveru Ivanoviću, završena je ispred Hrama Svetog Save, gde su okupljeni građani palili sveće.

Na čelu kolone, koja je krenula sa Studentskog trga, nošen je transparent-šetalica na kojoj piše "Nas je ipak više!".

Zbog poštovanja prema Ivanoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nije bilo obraćanja govornika, kako je to uobičajno, umesto toga emitovali su se govori Olivera Ivanovića.

Između ostalih, emitovao se govor u kojem on kaže: "Meni su uradili sve što su mogli, još samo nisu pucali u mene, ali ko zna, ni to nije isključeno". "Nikada nisam dozvoljavao da budem svrstan tamo ili ovamo, već samo da pripadam narodu", kao i deo govora u kojem poručuje Vladi Srbije da ne deli političke liste na Kosovu na "naše i njihove".

Čuo se i deo govora u kojem navodi da "na terenu" odlučuju neformalni centri moći i da ga "zabrinjava" što predsednik Srbije Aleksandar Vučić pominje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića kao "primer borca za opstanak Srba na Kosovu".

Među prisutnima je bio brat Olivera Ivanovića, Miroslav, i pojedini lideri Saveza za Srbiju: Zoran Lutovac, Nebojša Zelenović, Borko Stefanović i Nikola Jovanović.

Ivanović je ubijen 16. januara pre dve godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred prostorija organizacije koju je vodio, hicima iz pištolja, ispaljenih iz automobila u pokretu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Pokret "1 od 5 miliona" Nije bilo nikakvih incidenata kod Hrama tokom šetnje za Olivera Ivanovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2020, 10:50

Pokret "1 od 5 miliona" saopštio je da tokom sinoćne šetnje za Olivera Ivanovića nije bilo nikakvih incidenata, da navodi koje je objavio "Informer" na svojoj internet stranici nisu tačni i da predstavljaju "napade glasila Aleksandra Vučića"...U saopštenju koje je dostavljeno medijima piše da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.