Niš dobio priliku za nastup svetskih pijanista, u Svetosavski dom stiže koncetrni klavir vrhunskih performansi

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Mar.2023, 20:09

Niš dobio priliku za nastup svetskih pijanista, u Svetosavski dom stiže koncetrni klavir vrhunskih performansi

Nakon više godina Niš dobija koncertni klavir u vlasništvu Eparhije niške, koji će biti promovisan na festivalu "Muzički edikt" koji se održava u junu mesecu ove godine.

Četiri profesora sa niškog Fakulteta umetnosti, prof. dr um. Stevan Spalević, prof, dr um. Andrija Mamutović, asistent dr um. Stefan Sretić i asistent Andrej Cincarević, zajedno sa klavir-štimerom gospodinom Kristijanom Bjelanovićem iz Beograda, boravili su proteklih dana u Berlinu u salonu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << "Bechstein", kako bi izabrali najbolji koncertni klavir na kome će moći da nastupaju  svetski poznati pijanisti, ali i naši afirmisani umetnici, kao i mladi niški talenti.

"U salonu "Bechstein" su nam dali priliku da izaberemo jedan od četiri klavira iz koncertne serije, D-model 282. Na našu veliku radost, posle skoro pet sati neprekidnog sviranja jednoglasno smo doneli odluku i izabrali koncertni klavir koji će biti ponos svih nas umetnika a verujem i svih ljubitelja klasične muzike.", izjavio je Andrej Cincarević.

Klavir stiže pred sam festival duhovne muzike "Muzički edikt", a Svetosavski dom postaje koncertna dvorana i mesto okupljanja umetnika iz celog sveta.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.