Ni posle 21 godine ne zna se ko je brutalno ubio srpske mladiće u Peći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni posle 21 godine ne zna se ko je brutalno ubio srpske mladiće u Peći

Pre 21 godinu ubijeni su učenici pećke Gimnazije "Sveti Sava" Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović i student Ivan Radević. Porodice ubijenih još čekaju da krivci za taj zločin budu pronađeni.

"To je samo jedan od događaja koji se desio našem narodu na Kosovu i Metohiji i nije poslednji, a mi radimo na tome da svi oni koji su počinili zločine, odgovaraju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Taj zločin, koji se desio tada u kafiću "Panda" jeste bio zločin nad nedužnom decom, nedužnim mladićima, i da su ga upravo učinili oni albanski separatisti koji su želeli upravo ovo što se dešava i danas, jednu ovakvu državu koja je nastala na krvavim temeljima srpskog naroda", rekao je ministar Zoran Đorđević.

Do 2015. slučaj ubistva šestorice mladića sa Kosmeta istraživalo je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine, nakon čega je prosleđen Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Do prošle godine ispitana su 34 svedoka, pribavljeni su brojni materijalni dokazi, ali još niko nije odgovarao za taj zločin.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.