Na Palama održano drugo Svetosavsko takmičenje mladih matematičara

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 31.Jan.2011, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Palama održano drugo Svetosavsko takmičenje mladih matematičara

Protekolog vikenda na Filozofskom fakultetu na Palama, drugu godinu za redom, održano je Svetosavsko takmičenje mladih matematičara na kojem je učestvovalo 55 učenika sedmog, osmog i devetog razreda iz osam osnovnih škola sa teritorije Grada Istočnog Sarajeva i okoline. Najbolje rezultate postigli su učenici iz OŠ „Jovan Dučić“ iz Kasindola, OŠ „Mokro“ i OŠ „Pale“ predvođeni nastavnicima Nikolom Bandukom, Gordanom Miletić i Milanom Bartulom.

Organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << Svetosavskog takmičenja mladih matematičara su Društvo matematičara Republike Srpske i Katedra za matematiku i računarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Ovo takmičenje predstavlja jednu od niza aktivnosti koje za cilj imaju unaprijeđenje nastave i popularizaciju matemematike u sarajevsko-romanijskoj regiji.

Učenici koji su postigli najbolje rezultate:

Sedmi razred :

1. Marko Jugović OŠ „Mokro“

1. Ivana Jugović OŠ „Mokro“ (dijele prvo mjesto)

3. Đurđina Stanojević OŠ „Mokro“

Osmi razred :

1. Radoš Veselinović OŠ „Jovan Dučić“ Kasindo

2. Rajko Pavlović OŠ „Pale“

3. Marko Jugović OŠ „Pale“

3. Stefan Arbinja OŠ „Sokolac“

Deveti razred :

1. Milena Šipovac OŠ „Jovan Dučić“ Kasindo

2. Ognjen Veselinović OŠ „Mokro“

3. Aleksandar Vladičić OŠ „Pale“
 
Izvor:RTV IS

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.