Izvor: Blic, 22.Dec.2016, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEŽNOST NA ČELIKU Izložba fotografija Nenada Marjanovića

Nova izložba konceptualnog umetnika i fotografa Nenada Marjanovića pod nazivom “Iron Ladies” (Čelične dame), biće otvorena u četvrtak 22. decembra u 19 časova u novoj galeriji “Transformart” u Beogradu (Ulica Svetog Save 8).

Reč je o ručno razvijenim fotografijama ženskih portreta na metalnim pločama u mračnoj komori. Takvi portreti odaju suštinu ljudske lepote, dobijaju na snazi i izrazu, pa otud i naziv izložbe “Čelične dame”.

"Svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od ovih trodimenzionalnih estetskih objekata težak je desetinu kilograma i zahteva veliki, zaista ozbiljan trud u izradi (pa i u postavljanju na galerijske zidove).

Sve ono kompjuterski-apstraktno, veštačko i beživotno ovde je u potpunosti izbegnuto i preobraženo. Nenadov buntovničko-nekonformistički životni model je slobodoljubivi, ekscentrično-anarhični stav večitog oponenta svemu unapred zadatom, svakoj konvenciji i nepisanom pravilu Pa tako i izgledu, formatima i materijalima “nosača slike” na kojima se pred javnost iznose njegove nove fotografije.

Nikad nežnost ne izgleda tako uverljivo kao na hladnoj, gvozdenoj pozadini, nikad otmenost nema tako ubedljiv izraz kao na industrijskoj bezličnosti metala. Nikada erotska elegancija nije bila ovako upadljiva kao na čeličnim pločama jedinstvene Marjanovićeve izožbe. Ne samo zbog materijala na kom su “izložene”, Nenadove žene su nešto sasvim drugačije i neočekivano.

Post-moderne amazonke jednog neobičnog, apsolutno originalnog sveta iz muške mašte”, napisao je u katalogu izložbe Dragoslav Bokan.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izložba: „Budućnost veruje u nas“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Dec.2016, 12:02

Pozivamo Vas na izložbu nove, neočekivane i potpuno drugačije budućnosti ostavljenih malih kućnih aparata 27.decembra u Galeriji Štab, Crnogorska 10 u Beogradu..Izložba će biti otvorena za posetioce od 14h, a svečano otvaranje je planirano za 19 časova kada ćete moći da razgovarate sa nekim...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.