Kosovska Mitrovica: Ekstremisti prekinuli glasanje, Vučić traži intervenciju

Izvor: NTV.rs, 03.Nov.2013, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska Mitrovica: Ekstremisti prekinuli glasanje, Vučić traži intervenciju

Birališta u tehničkoj, medicinskoj i Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u severnoj Kosovskoj Mitovici zatvorena su nešto pre 17 sati, nakon što su nepoznate osobe sa fantomkama upale u školu i porazbijale birački materijal.
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zatražio je danas od međunarodne zajednice da dozvoli da Srbija interveniše na 45 minuta i sredi situaciju posle napada ekstremista, rečeno je Tanjugu u kabinetu prvog potpredsednika. Odgovora još nema. >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs <<
Srpski ekstrtemisti polupali su glasačke kutije u školama, jer su Srbi u večernjim časovima krenuli na glasanje u velikom broju. Izbila je tuča, a kosovska policija je upotrebila suzavac i glasanje je prekinuto.
Kako javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta, osoblje OEBS-a bilo je veoma uplašeno, a neki od njih su nosili šlemove za glavu i pancire. Kako se moglo čuti, nezvanično, nije bilo povređenih. Pripadnici OEBS-a napustili su severnu Mitrovicu oko 17.15 u dvadesetak džipova.
Kosovksa policija privela je jedno lice, ali se ne zna da li je povezano sa tim događajem.
(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Sveti Sava,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Dajte nam 45 minuta da Srbija interveniše u Mitrovici!

Izvor: Press, 03.Nov.2013

Navodno, "srpski ekstremisti" polupali su glasačke kutije u tehničkoj, medicinskoj i školi "Sveti Sava", jer su Srbi u večernjim časovima krenuli na glasanje u velikom broju.. S druge strane, desničarske organizacije "Naši" i "Srpski Obraz" od jutros su najavljivali da će zbog bojkota upravo...

Nastavak na Press...

Kosovska Mitrovica: Ekstremisti prekinuli glasanje, Vučić traži intervenciju

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Nov.2013

KOSOVSKA MITROVICA - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zatražio je danas od međunarodne zajednice da dozvoli da Srbija interveniše na 45 minuta i sredi situaciju posle napada ekstremista.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Vučić tražio intervenciju zbog incidenata u Mitrovici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Nov.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, zatražio je od međunarodne zajednice da dozvoli da Srbija interveniše u severnoj  Mitrovici i, kako je rekao, “sredi situaciju posle napada ekstremista”, javljaju agencije pozivajući se na Vučićev kabinet. Prema izveštajima sa lica mesta,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.