Italijani skupljaju knjige na ćirilici za vršnjake u srpskoj školi

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani skupljaju knjige na ćirilici za vršnjake u srpskoj školi

Učenici OŠ "Sveti Sava" sa nastavnciima pokrenuli su akciju prikupljanja knjiga na ćirilici za svoje vršnjake koji pohađaju srpsku školu u italijanskom gradu Vićenci.

Reč je o akciji Volonterskog kluba ove škole, a kako kaže učiteljica Zorica Đorić, akcija je pokrenuta nakon apela na internetu roditelja dece koja pohađaju srpsku školu u Vićenci.

"Vićenca je grad u kome živi 15.000 Srba a školu pohađa 200 dece. Odmah smo pokrenuli akciju jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo u apelu videli da oni u Italiji teško dolaze do knjiga na ćirilici i uopšte na srpskom jeziku. Odziv je dobar, a svi koji žele da se priključe akciji mogu da doniraju knjige u školskoj biblioteci naše škole", kazala je Tanjugu Đorićeva.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Knjige na ćirilici za vršnjake u srpskoj školi

Izvor: Akter, 09.Feb.2014

Učenici OŠ "Sveti Sava" sa nastavnciima pokrenuli su akciju prikupljanja knjiga na ćirilici za svoje vršnjake koji pohađaju srpsku školu u Vićenci

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.