Hram Svetog Save biće ponos celog hrišćanskog sveta

Izvor: B92, 20.Avg.2020, 12:09

"Hram Svetog Save biće ponos celog hrišćanskog sveta"

Polako privodimo kraju izgradnju Hrama Svetog Save. Biće to ne samo naš ponos, već i ponos celog hrišćanskog sveta, rekao je danas patrijarh Irinej.

On je danas, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, obišao radove u hramu.

"Ovde je bilo potrebno mnogo sredstava i mnogo vremena. Ali pored svih naših tragedija, mislim na Drugi svetski rat, i ono sve što je bilo posle njega, mi privodimo gradnju kraju", rekao je patrijarh i dodao da gradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hrama traje sto godina.

On je istakao da blagodareći našoj državi, sa predsednikom Vučićem na čelu, koja je shvatila značaj Hrama i samog Svetog Save, mi ovo privodimo kraju.

"Ovaj hram će biti naš ponos. Ponos čitavog hrišćanskog sveta. Želim da zahvalim svim našim priložnicima. Država je najveći dobrotvor, i zato će naša Crkva uvek biti blagodarna našoj državi. Bez pomoći države ne bi završili hram za još sto godina. Hvala Gospodu i svim darodavcima koji su pomogli da naša nacionalna svetinja bude završena", rekao je patrijarh Irinej.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Patrijarh Irinej: Hram Svetog Save na ponos celom hrišćanskom svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2020

Hram Svetog Save biće veličanstvena svetinja na ponos srpskom narodu, ali i celom hrišćanskom svetu, poručio je patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej..."Hram Svetog Save, ideal srpskog naroda i naše crkve i države da se podigne veličanstven hram najvećoj ličnosti naše istorije, Svetom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.