"Hram Svetog Save biće ponos celog hrišćanskog sveta"

Polako privodimo kraju izgradnju Hrama Svetog Save. Biće to ne samo naš ponos, već i ponos celog hrišćanskog sveta, rekao je danas patrijarh Irinej.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.08.2020.

11:39

Foto B92

On je danas, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, obišao radove u hramu.

"Ovde je bilo potrebno mnogo sredstava i mnogo vremena. Ali pored svih naših tragedija, mislim na Drugi svetski rat, i ono sve što je bilo posle njega, mi privodimo gradnju kraju", rekao je patrijarh i dodao da gradnja hrama traje sto godina.

On je istakao da blagodareći našoj državi, sa predsednikom Vučićem na čelu, koja je shvatila značaj Hrama i samog Svetog Save, mi ovo privodimo kraju.

"Ovaj hram će biti naš ponos. Ponos čitavog hrišćanskog sveta. Želim da zahvalim svim našim priložnicima. Država je najveći dobrotvor, i zato će naša Crkva uvek biti blagodarna našoj državi. Bez pomoći države ne bi završili hram za još sto godina. Hvala Gospodu i svim darodavcima koji su pomogli da naša nacionalna svetinja bude završena", rekao je patrijarh Irinej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: