Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2024, 23:03

"Daša" prebačena u niški Simfonijski orkestar

Kantata u devet slika "Daša", posvećena ubijenoj Darji Duginovoj, nije se desila je u Svetosavskom domu, a izvedena je večeras u sali Simfonijskog orkestra u Nišu sa zakašnjenjem od pola sata. Posetioce su ispred Simfonijskog dočekale pristalice Zeleno-levog fronta i protestovale, a kako kažu organizatori, gradonačelnica je "obezbedila" novu salu.

Transparenti ispred Simfonijskog; foto: S. V. Događaj je preseljen, pa su ljude slali u Simfonijski orkestar.

Ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Simfonijskog bio je narodni poslanik Zeleno-levog fronta iz Niša Rastislav Dinić, uz njega ljudi koji su nosili transparente “Niš je antifašistički grad”, “Fašizam ni kroz umetnost”, “Musolinijevci napolje iz Srbije”, a uz njih i policajci.

"Sala Svetosavskog doma je imala neke svoje probleme"; foto: S. V. Zbog promene mesta održavanja, događaj je počeo sa pola sata zakašnjenja, a onda se organizatorka Dragana Moles obratila i ponovo istakla da u čitavom skupu “nema ni “p” od politike”.

Dobro došli. Žao mi je što je došlo do nekih promena i problematika. Sala Svetosavskog doma je imala neke svoje probleme, tehničke prirode. Uglavnom, gradonačelnica je izašla u susret, iako Simfonijski sutra ima koncert, mi smo ovde i hvala što ste došli - rekla je Moles.

Operska diva Moles istakla je ranije da nema političkog motiva ni pozadine, a, inače, kantata posvećena Darji Duginovoj, izazvala je reakciju poslanika Dinića, a organizatori su se ogradili od takve reakcije.

Prema rečima posetilaca, najstrastvenija je bila ruska pratnja povezana sa ambasadorom.

Ceo kontekst čitajte ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Kantata "Daša", Dragana Moles kao narator- specifično scensko delo i pored političkog pritiska

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Feb.2024, 00:04

Kantata u devet slika "Daša", posvećena ubijenoj Darji Duginovoj, izvedena je večeras u punoj sali niškog Simfonijskog orkestra...Dragana Moles, organizator i narator obratila se prisutnima i ponovo istakla da u čitavom skupu nema politike...Kantata "Daša", inspirisana životom Darije Platonove,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.