Izvor: JUGpress.com, 26.Jan.2021, 18:46

Cvetanoviću Svetosavska nagrada

LESKOVAC

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić u Vladi Republike Srbije uručio je Svetosavske nagrade za 2020. godinu za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Nagrađeno je 29 pojedinaca i institucija, a među njima je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je nagradu dobio za punu posvećenost i odgovornost u razvoju obrazovanja i >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vaspitanja i zahvalio se svim direktorima osnovnih i srednjih škola u Leskovcu, PU „Vukica Mitrović”, Domu učenika srednjih škola, Tehnološkom fakultetu i Akademiji „Južna Srbija” koji su ga podržali, naglasivši da je nagrada koju je dobio za sve učenike, profesore, svo nastavno i nenastavno osoblje u školama, za sve ljude koji doprinose razvoju oblasti obrazovanja u Leskovcu.

Ministar Branko Ružić pojašnjava da nagrada predstavlja zahvalnost resornog ministarstva za izuzetnu posvećenost, požrtvovanost, ostvarenje kvaliteta obrazovanja i njegovo unapređenje.

“Dobitnici su dokaz da Sveti Sava živi u svima nama. Ljubav prema knjizi i vera da je knjiga temelj velikih dela naučio nas je upravo Sveti Sava. Jedna od ključnih poruka savremenog prosvetiteljskog dela je da su obrazovanje i vaspitanje ključni činioci napretka društva i države u umetnosti, nauci, kulturi kao i ostalim i drugim oblastima života i rada. Temelje budućnosti naše zemlje i društva treba da postavimo tako da obrazovanje bude državni prioritet dostupan svima.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Svetosavska nagrada dekanu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovanu Bratiću

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Jan.2021

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, uručio je danas u Vladi Republike Srbije Svetosavske nagrade za 2020. godinu istaknutim pojedincima i institucijama...Nagrade su dodeljene za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.