Bitka za znanje u Čačku: Podela robota za još 10 škola

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Sep.2017, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitka za znanje u Čačku: Podela robota za još 10 škola

U okviru akcije Bitka za znanje juče je u OŠ „Preljina“ organizovana podela mBot robota za 8 osnovnih škola sa teritorije Školske uprave Čačak koje su se prijavile za ućešće u ovom edukativnom programu

Set od po 5 robota, edukativnih alata, koji služe za učenje programiranja i kodiranja dobile su i OŠ „Sveti Sava“ iz Kosovske Mitrovice, kao i OŠ „Leposavić“.

Projekat KODigranje koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << sastavni deo akcije Bitka za znanje sprovodi Fond B92, a donaciju za kupovinu robota, za pomenute škole, obezbedila je kompanija British Motors.

Primopredaji donacije prisustvovala je predsednica Vade Republike Srbije Ana Brnabić, koja već duže vreme aktivno podržava ova projekat.

Posebno mi je zadovoljstvo što su ovde danas i škole iz Kosovske Mitrovice i Leposavića, da su i oni hteli da učestvuju u ovoj aktivnosti. Važno je da i toj deci kao Vlada Republike Srbije i kao privreda pomognemo. Pozivam još jednom privrednike da nam se pridruže u ovoj akciji, da obezbedimo robote za što veći broj škola. Nastavićemo Bitku za znanje i drago mi je da svi zajedno učestvujemo u ovome. Bez društvenog konsenzusa oko ovog pitanja ne možemo kao društvo da idemo dalje“, istakla je premijerka Ana Brnabić.

Nakon uručenja donacija nastavnicima i učenicima, održana je obuka za korišćenje mBota u nastavi. Događaj je posetio i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Uključujući jučerašnju donaciju, do sada je obezbeđeno 1.770 robota za ukupno 354 osnovne škole, a trenutno se nešto više od 200 zainteresovanih škola nalazi se na „listi čekanja“. Organizatori akcije pozivaju sve potencijalne donatore, društveno-odgovorne kompanije, da se priključe akciji kako bi omogućili našim osnovcima da se već tokom osnovnoškolskog uzrasta motivišu za zanimanje budućnosti.

Više informacija dostupno je na sajtu bitkazaznanje.rs

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.