Izvor: Blic, 09.Dec.2016, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZATRESAO SE BALKAN Splićani u panici izašli na ulice, studenti evakuisani, tlo se treslo i u Sarajevu

Zemljotres jačine 4,8 stepen Rihterove skale pogodio je područje severozapadnog Balkana, a prema podacima Evropsko-mediteranske geološke službe (EMSC) epicentar zemljotresa bio je osam kilometara od Splita u Jadranskom moru.

Hrvatska seizmološka služba objavila je da se zemljotres dogodio u 13 sati i 56 minuta, a da je magnituda potresa iznosila 4.6 stepeni prema Rihteru. Regionalni mediji prenose da se zemljotres ostetio i u BiH, a da prema prvi informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << žrtava nema.

M4.7 #earthquake (#potres) strikes 19 km SW of #Split (#Croatia) 17 min ago. Updated map of its effects: pic.twitter.com/b43XwqWTnx

Dnevnik.hr piše da je jak potres trajao nekoliko sekundi i prenosi, pozivajući se na podatke Evropsko-mediteranske geološke službe (EMSC), da je epicentar potresa bio u Jadranskom moru deset kilometara od Splita.

Cijela zgrada se zatresla! Nije bilo ugodno. #potres @dnevnikhr

- Bilo je neugodno. Baš nas je sve prodrmalo. Banovina je stara zgrada, a kako je većina zaposlenih izašla na ulicu za vreme potresa, pustili smo ih kućama - rekao je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, prenosi Dnevnik.hr.

Stanovnici Splita pišu na društvenim mrežama da je potres bio izuzetno jak i kratkotrajan.

Toliko je bija jak potres da nam je srusilo slike sa zida i popadale stvari iz ormara. Izletili svi iz firme. #PotresuSplitu

"Splitski dnevnik" javlja da je u gradu zavladala panika, da su ljudi istrčavali iz svojih kuća i zgrada, a neki i na balkone u strahu od novog potresa, kao da su i studenti evakusani iz univerzitetske biblioteke.

Korisnici tvitera objavili su da je u gradu popucao asfalt na nekoliko saobraćajnica.

Potres u Splitu: Izgleda da ima šteta... Cesta poviše kampusa pic.twitter.com/lkiWzEU3bK

Podrhtavanje tla osetio se i u Sarajevu.

#Zemljotres uznemirio građane Sarajeva: Podrhtavalo tlo i u Hrvatskoj #BiH #Sarajevo #earthquake #Hrvatska #Split https://t.co/tG04kZB6Po pic.twitter.com/52mARfrqcF

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.