Vaspitačica u Prokuplju obolela od korone, dvoje dece u izolaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 14:40

Vaspitačica u Prokuplju obolela od korone, dvoje dece u izolaciji

U Predškolskoj ustanovi "Neven" u Prokuplju jedna vaspitačica pozitivna je na virus korona, a kako je pre nego što je utvrđeno da je pozitivna radila sa dvoje mališana i još jednom koleginicom, i oni su iz predostrožnosti izolovani.

Vaspitačica je radila samo jedan dan pre nego što je saznala da je pozitivna na Covid 19, a tom prilikom koristila je i nosila svu zaštitnu opremu.

Direktorka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << PU "Neven" Vesna Jovanović kazala je da je testiranje radnika obavljeno 19. i 20. maja, a testirano je 108 zaposlenih, od kojih je jedna vaspitačica bila pozitivna.

Po dobijenim rezultatima, kako je kazala Jovanovićeva, a prenosi portal juznevesti.com, preduzete su sve potrebne mere po propisanoj proceduri, Institut za javno zdravlje obavio je dezinfekciju svih objekata PU Neven, a vrše i sami dezinfekciju prostora.

"Trenutno rade dva objekta zbog malog broja dece i to Biseri i Bajka. Osoblje vrtića kompletno je opremljeno zaštitnom opremom, svi imaju i nose maske, vizire, rukavice, mantile i strogo se rukovode propisanim instrukcijama", naglasila je Jovanovićeva.

Načelnik školske uprave u Nišu Dragan Gejo kazao je da se taj slučaj prati od početka i da se na vreme reaguje.

"Upoznati smo sa situacijom, obavešteno je nadležno Ministarstvo prosvete i sve je urađeno uz konsultaciju epidemiologa. Pratimo situaciju, ali se nadamo da nije došlo do širenja virusa jer su male šanse da se tako nešto desi", naveo je Gejo.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZARAŽENA VASPITAČICA IZ PROKUPLJA: Dvoje dece u izolaciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020

Ona je radila samo jedan dan pre nego što je saznala da je pozitivna na korona virus...U Predškolskoj ustanovi "Neven" u Prokuplju jedna vaspitačica pozitivna je na virus korona, a kako je pre nego što je utvrđeno da je pozitivna radila sa dvoje mališana i još jednom koleginicom, i oni su iz predostrožnosti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.