Uhapšen osumnjičeni za bombaški napad u Lionu

Izvor: RTS, 27.Maj.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za bombaški napad u Lionu

Francuska policija uhapsila je muškarca za koga se sumnja da je odgovoran za bombaški napad u Lionu prošle nedelje, u kojem je povređeno 13 osoba, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane.
Kristof Kastane je informaciju o hapšenju objavio na Tviteru, ali nije izneo više detalja o osumnjičenom ili o mestu hapšenja, preneo je Rojters.

Na snimku sigurnosne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kamere prikazan je delimično maskiran muškarac koji je biciklom došao do pekare gde je ostavio torbu sa eksplozvom.
Regionalne vlasti navode da je prilikom eksplozije torbe pune metalnih kuglica i šrafova lakše povređeno 13 ljudi.
Kako je prenosi pariski Mond, istragu o eksploziji preuzele su antiterorističke jedinice iz Pariza, jer se s obzirom na okolnosti, slučaj vodi kao teroristički napad.
Za sada nijedna teroristička grupa nije preuzela odgovornost za napad.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen drugi osumnjičen za napad paketom bombom u Lionu

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2019

Druga osoba osumnjičena za eksploziju paketa bombe u Lionu u kojoj je 13 ljudi lakše povređeno uhapšen je danas, rekao je gradonačelnik Liona Žerar Kolon...Neposredno pre toga je francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner javio da je uhapšen prvi osumnjičeni za podmetanje paketa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Tri osobe uhapšene zbog bombaškog napada u Lionu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2019

Francuska policija uhapsila je tri osobe, među kojima i Alžirca, studenta kompjuterskih nauka, u vezi sa prošlonedeljnim bombaškim napadom u Lionu u kom je 13 osoba povređeno, saopštili su danas zvaničnici...Pozivajući se na neimenovane policijske izvore, Rojters prenosi da su uhapšeni jedna...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.