Subotica odlično pozicionirana i ekonomski jaka, sa velikim potencijalom u poljoprivredi i turizmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2020, 18:51

Subotica odlično pozicionirana i ekonomski jaka, sa velikim potencijalom u poljoprivredi i turizmu

Subotica je grad koji je odlično pozicioniran i ekonomski jak, s velikim potencijalom u poljoprivredi i turizmu, ocenila je danas prilikom posete ovom gradu premijerka Srbije Ana Brnabić. Ona je obišla nekoliko gradilišta u gradu, kao i farmu na kojoj su među prvima u zemlji instalirani roboti za mužu krava.

Za stočare nema ni dana, ni sveca ni praznika bez muže krava. U poslednje vreme ne mogu da pronađu ni radnike za taj posao. Rešenje je u robotima, baš >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao na farmi koju je obišla premijerka.

"Osnovni razlog što smo ušli u ovu investiciju jeste neki pokušaj da se ova moja omladina nekako zadrži ovde na salašu", rekao je Đorđe Pušin – farmer iz Bačkog Dušanova.

Nabavku robota sufinansira država sa povratom dve trećine uloženih sredstava.

"Bukvalno možete da pratite jedinku, jedno grlo, od početka do kraja, svaku litru mleka, šta se dešava s njom, kog je kvaliteta", kaže Branislav Nedimović – ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Premijerka je posetila gradilište Akva parka na Paliću, zajedničke investicije sva tri nivoa vlasti vredne deset miliona evra. Pored toga, Vlada Srbije sa šest i po miliona evra finansira izgradnju novih objekata Doma za decu Kolevka. Završetak Narodnog pozorišta premijerka je označila kao prioritet u oblasti kulture.

"Trebao je biti završen do kraja dve hiljade dvadesete godine. Na žalost, zbog Korona virusa smo neka sredstva pomerili na dva hiljade dvadeset prvu godinu i biće završen dve hiljade dvadeset i prve godine. Ali ukupno će u ovaj projekat biti tada investirano negde oko osamnaest i po miliona evra", rekla je Ana Brnabić – predsednica Vlade Srbije.

Gradonačelnik je podsetio da je pozorište, kao i ranije završena obilaznica, projekat koji je na svoje okončanje čekao duže od decenije, čega ne bi bilo bez podrške s viših nivoa vlasti.

"Za prve četiri godine Subotica je pored gradskog budžeta, mogla da računa na petnaest milijardi dinara iz Republike i Pokrajine", rekao je Bogdan Laban – gradonačelnik Subotice.

Premijerka očekuje dobrobiti za Suboticu i od izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta, posebno u sferi turizma i ekonomije.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić: Brza pruga će otvoriti nove potencijale

Izvor: Blic, 10.Jun.2020

- Subotica je grad koji je fenomenalno pozicioniran i ekonomski jak. Ovde imamo investitore kao što su „Simens“, „Kontinental“, „Norma grupa“, „Svarovski“, dovodimo nove investitore, imamo jednu od bescarinskih zona u Srbiji, imamo više industrijskih parkova i znam da tu nemamo problem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.