Izvor: Danas, 16.Avg.2022, 12:25

„Srpska strana spremna da ode daleko“: Sagovornici Danasa o situaciji na severu Kosova koja je napeta kao 1999. i 2011. godine

- Ako pokušamo da gledamo šire od odnosa između Kosova i Srbije, možemo shvatiti tendenciju da se stvara kriza baš na severu Kosova, ali poznajući dobro srpsku zvaničnu politiku ne verujem da je to njen trenutni interes uprkos oštrim i kritičkim izjavama naspram kosovskih vlasti, navodi za Danas analitičar Fadil Lepaja upitan za aktuelnu situaciju na Kosovu i odnos Beograda i Prištine pred sastanak u Briselu 18. jula, kada će se susresti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Hil: Preagovori izmežu Beograda i Prištine će na kraju biti rešeni u duhu ustupaka i kompromisa

Izvor: Danas, 16.Avg.2022

U nastavak briselskog dijaloga o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova uloženo je mnogo napora, taj sastanak pripreman je nekoliko nedelja, izjavio je danas u intervjuu FoNetu ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil i ocenio da prilika za napredak postoji, ali da to zavisi od Beograda i Prištine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.