Severnoj Mitrovici ponestaju lekovi,  može postati kritično

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severnoj Mitrovici ponestaju lekovi, može postati kritično

U Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici nedostaju pojedini medikamenti, ali se uprkos tome funkcioniše i ukazuje zdravstvena pomoć pacijentima, izjavio je danas direktor KBC-a Milan Ivanović.

"Imamo dosta problema u snabdevanju lekovima, sanitetskom materijalu i Priština pokušava da oteža život ne samo pacijentima već i zaposlenima u zdravstvu jer ne daju saglasnost na isporuku lekova, hrane, energenata, tehničkog materijala, kao i sredstava za higijenu i samim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tim nam otežavaju rad", rekao je Ivanović za TV Pink.

Kako kaže, nedostaju pojedini medikamenti, prevashodno antibiotici i anestetici ali ipak KBC funkcioniše i zdravstveni radnici ukazuju pomoć pacijentima.

Ivanović ističe da svako dalje veće otežavanje isporuke lekova može da preraste u humanitarnu katastrofu.

On je rekao da su zbog straha mnoge trudnice koje su pred porođajem pomoć zatražile u Novom Pazaru i Kraljevu, ali i beogradskim klinikama i da je prethodnih dana u bolnici u Kosovskoj Mitrovici zabeležen manji broj porođaja u odnosu na raniji period.

"Sada se situacija malo promenila, porođaj se može bezbedno i u Kosovskoj Mitrovici obaviti, objasnili smo im to i poslednjih dana imamo uobičajeni broj porođaja kao pre", rekao je Ivanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ivanović: Svako dalje veće otežavanje isporuke lekova vodi u humanitarnu katastrofu

Izvor: Blic, 18.Dec.2018

U Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici nedostaju pojedini medikamenti, ali se uprkos tome funkcioniše i ukazuje zdravstvena pomoć pacijentima, izjavio je danas direktor KBC-a Milan Ivanović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.