Savetnica premijera Hotija: Ne obustavljamo dijalog sa Beogradom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2020, 11:49

Savetnica premijera Hotija: Ne obustavljamo dijalog sa Beogradom

Premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti ignorisaće zahtev za obustavljanjem dijaloga sa Beogradom, potvrdila je politička savetnica premijera Hotija, Antigona Badžaku Idrizi.

Dijalog će biti nastavljen, rekla je Badžaku Idrizi, reagujući na zahtev za obustavljanjem dijaloga koji je dan ranije podnela Alijansa za budućnost Kosova, druga stranka po broju poslanika u vladajućoj koaliciji.

"U dijalogu između Kosova i Srbije, koji se odvija u Briselu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uz posredovanje Evropske unije, Republika Kosovo učestvuje u ostvarivanju svojih interesa, a ne interesa Srbije. Premijer Avdulah Hoti ocenjuje da Vlada Republike Kosovo nema razloga da obustavi saradnju sa institucijama Evropske unije", navela je Badžaku Idrizi za Kohu, prenosi Kosovo onlajn.

Ona je dodala da će premijer "marljivo i pošteno raditi na ispunjavanju svojih ustavnih obaveza i odgovornosti", a da će vlada sarađivati sa svim nosiocima institucija i međunarodnim partnerima.

Badžaku Idrizi je naglasila da vlada ne bi trebalo da se meša u poslove Specijalnog suda, niti da komentariše optužbe.

"Premijer Hoti insistira na primeni principa poštovanja podele vlasti kao i da se ne komentarišu odluke pravosudnih institucija. Premijer očekuje da svi nastave da pokazuju visoku političku kulturu, jer je Kosovo slobodna zemlja koja veruje u pravdu", zaključila je Badžaku Idrizi.

Ministar pravde Seljim Seljimi je na današnjem sastanku Vlade ponovio zahtev svoje stranke da se zaustavi dijalog, povezujući ga sa optužnicom koju je prethodni dan objavio Specijalni sud, koja predsednika Hašima Tačija čini odgovornim za ratne zločine, kao i dvojicu bivših predsednika parlamenta Jakupa Krasnićija i Kadrija Veseljija i šefa poslaničke grupe Samoopredeljenja Redžepa Seljimija.

Hoti: Kosovo suočeno sa iskušenjima

Hoti je danas, povodom optužnica Specijalnog suda, izjavio da je Kosovo, kao i mnogo puta do sada, suočeno sa iskušenjima.

"Nedavni događaji koji su rezultat potvrđivanja optužnica, među kojima su predsednik Hašim Tači, bivši predsednici parlmenta Jakup Krasnići i Kadri Veselji i poslanik Redžep Seljimi, doveli su državu u iskušenje", rekao je Hoti.

Hoti je dodao i da ceni njihov stav da sarađuju sa sudom u Hagu, prenosi prištinska Gazeta expres.

"Pozdravljam njihovu spremnost, stav i institucionalnu kulturu koja dokazuje da Kosovo veruje u pravdu i sjedinjuje se sa pravdom bez ikakvog oklevanja. Kao premijer i kao građanin, pogledajmo naše napore da postignemo slobodu koju uživamo, a '98-'99. svet je video genocid nad narodom Kosova", rekao je Hoti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"1998-99. svet je video genocid nad narodom Kosova"

Izvor: B92, 06.Nov.2020

Priština -- Premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti kaže, povodom optužnica Specijalnog suda, da je Kosovo kao i mnogo puta do sada suočeno sa iskušenjima..."Nedavni događaji koji su rezultat potvrđivanja optužnica, među kojima su predsednik Hašim Tači, bivši predsednici...

Nastavak na B92...

Hoti posle potvrđenih optužnica: "Kosovo opet suočeno sa iskušenjima"

Izvor: Blic, 06.Nov.2020

Premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti izjavio je danas, povodom optužnica Specijalnog suda, da je Kosovo, kao i mnogo puta do sada, suočeno sa iskušenjima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.