Izvor: Blic, 12.Maj.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASTANAK SA ŠEFOM KONGRESA Tramp traži podršku, pruža ruku establišmentu

Verovatniji kandidat Republikanske partije za predsedničke izbore u SAD Donald Tramp sastaje se danas s predsednikom Predstavničkog doma Kongresa SAD, republikanacem Polom Rajanom u pokušau da obezbedi podršku stranačkih lidera pre ulaska u predsedničku trku s Hilari Klinton.

Donald >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Trump meets with Paul Ryan, other Republican leaders https://t.co/4jMa4f8vnO pic.twitter.com/a2EDCAuAYP

Rajan se prošle nedelje izjasnio da "još uvek" nije spreman da podrži kandidaturu američkog milijardera.

Očekivani susret zakazan je posle objavljivanja rezultata istraživanja koji su pokazali da Tramp, koji je praktično obezbedi predsedničku nominaciju prošle nedelje, ima podršku većine republikanskih birača.

Republikanski lideri pokušavaju da ostave neprijatne sukobe po strani i da se ujedinjine kako bi na novemabrskim predsedničkim izborima bila poražena skoro izvesna kadidatkinju Demokratske stranke Hilari Klinton.

What to expect from today's meeting between @realDonaldTrump and @SpeakerRyan: https://t.co/SpKyl6ySSr pic.twitter.com/HByhKsjNtI

Rajan je pre sastanka izjavio da je stranačko jedinstvo njegov osnovni cilj.

- Tramp i ja dolazimo iz različitih krila partije. Naš cilj je da se ujedinimo oko zajedničkih ciljeva i da krenemo u predsedničku trku ujedinjeni - rekao je republikanac.

On je rekao da Trampa ne poznaje dovoljno, da ga je sreo samo jednom na dobrotvornoj večeri pre četiri godine.

- Samo moramo da se bolje upoznamo - kazao je Rajan.

Donald Trump in Washington for unusual tete-a-tete with Paul Ryan: https://t.co/o3aVOK11JJ pic.twitter.com/AuWFUqs546

Američki milijarder rekao je u utorak za televiziju Foks njuz da poštuje Pola i da se nada dobrom sastanku.

- Ako postignemo dogovor, to će biti sjajno, ako ne nastaviću sam da pobeđujem - rekao je Tramp.

On je rekao da niko u istoriji nije imao toliko glasova na unutarstranačkim izborima u istoriji Republikanske partije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ryan: Sastanak s Trumpom bio 'ohrabrujući"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Maj.2016

Vjerojatni  kandidat za republikansku predsejdničku nominaciju Donald Trump i predsjednik Predstavničkog doma Kongresa SAD, republikanac Paul Ryan, saopćili su danas da su potpuno predani suradnji kako bi republikanac pobjedio na predsjedničkim izborima u novembru...Ryan je izjavio da je sastanak...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.