Tramp se sastaje s Polom Rajanom, traži podršku republikanaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2016, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp se sastaje s Polom Rajanom, traži podršku republikanaca

Verovatniji kandidat Republikanske partije za predsedničke izbore u SAD Donald Tramp sastaje se danas s predsednikom Predstavničkog doma Kongresa SAD, republikanacem Polom Rajanom u pokušau da obezbedi podršku stranačkih lidera pre ulaska u predsedničku trku s Hilari Klinton.

Rajan se prošle nedelje izjasnio da "još uvek" nije spreman da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podrži kandidaturu američkog milijardera.

Očekivani susret zakazan je posle objavljivanja rezultata istraživanja koji su pokazali da Tramp, koji je praktično obezbedi predsedničku nominaciju prošle nedelje, ima podršku većine republikanskih birača.

Republikanski lideri pokušavaju da ostave neprijatne sukobe po strani i da se ujedinjine kako bi na novemabrskim predsedničkim izborima bila poražena skoro izvesna kadidatkinju Demokratske stranke Hilari Klinton.

Rajan je pre sastanka izjavio da je stranačko jedinstvo njegov osnovni cilj.

"Tramp i ja dolazimo iz različitih krila partije. Naš cilj je da se ujedinimo oko zajedničkih ciljeva i da krenemo u predsedničku trku ujedinjeni", rekao je republikanac.

On je rekao da Trampa ne poznaje dovoljno, da ga je sreo samo jednom na dobrotvornoj večeri pre četiri godine.

"Samo moramo da se bolje upoznamo", kazao je Rajan.

Američki milijarder rekao je u utorak za televiziju Foks njuz da poštuje Pola i da se nada dobrom sastanku.

"Ako postignemo dogovor, to će biti sjajno, ako ne nastaviću sam da pobeđujem", rekao je Tramp.

On je rekao da niko u istoriji nije imao toliko glasova na unutarstranačkim izborima u istoriji Republikanske partije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp i Rajan: Produktivan sastanak ka ujedinjenju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2016

Verovatni kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp i predsednik Predstavničkog doma Kongresa SAD, republikanac Pol Rajan, saopštili su danas da su potpuno predani saradnji kako bi republikanac pobedio na predsedničkim izborima u novembru...Sastanak Trampa i najvišeg izabranog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.