Rusija kaznila Epl sa više od 12 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 14:58

Rusija kaznila Epl sa više od 12 miliona dolara

Ruska Federalna antimonopolska komisija (FAS) saopštila je danas da je izrekla novčanu kaznu američkog tehnološkom gigantu, kompaniji Epl, u iznosu od preko 12 miliona dolara zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

U saopštenju FAS-a se navodi da je Eplova distribucija mobilnih aplikacija putem njegovog iOS operativnog sistema rezultirala davanjem konkurentske prednosti vlastitim proizvodima nad ponudom rivalskih kompanija, preneo je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija kaznila Apple sa više od 12 miliona dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Apr.2021

MOSKVA - Ruska Federalna antimonopolska komisija (FAS) saopštila je danas da je izrekla novčanu kaznu američkom tehnološkom gigantu, kompaniji Apple, u iznosu od preko 12 miliona dolara zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rusija kaznila Epl sa 12 miliona dolara zbog monopolskog položaja

Izvor: Beta, 27.Apr.2021

 Ruska antimonopolska agencija (FAS) saopštila je danas da je američkog tehnološkog giganta Epl (Apple) kaznila sa rekordnih 12 miliona dolara zbog "zloupotrebe dominantnog položaja"."FAS je kaznio Epl sa 12 miliona dolara", što je 10 miliona evra, zbog "zloupotrebe dominantnog položaja u distribuciji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.