Proslava godišnjice Oluje: Parada u Zagrebu, centralno slavlje u Kninu

Izvor: Blic, 21.Maj.2015, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava godišnjice "Oluje": Parada u Zagrebu, centralno slavlje u Kninu

Dvadeseta godišnjica akcije hrvatske vojske i policije "Oluja" obeležavaće se dva dana - vojnom paradom u Zagrebu 4. avgusta i centralnom proslavom 5. avgusta u Kninu, jednoglasno je odlučeno u Zagrebu.

Kako je javila agencija Hina, odluka je doneta u sredu uveče na odboru za centralno obeležavanje 20. godišnjice "Oluje".

"Želimo ovih 20 godina proslaviti na najjači način. Stupićemo u kontakt sa svim gradovima i napraviti proslave od Karlovca, Gospića i Knina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i napraviti da to bude obeležavanje naše pobede u čast 20 godina od naše pobede i pobede naših generala pred Haškim sudom", izjavio je ministar obrane Ante Kotromanović novinarima u ministarstvu obrane posle sednice odbora u Zagrebu.

Sednici su prisustvovali predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsednik Sabora Josip Leko, premijer Zoran Milanović, ministar obrane Kotromanović i penzionisani generali Ante Gotovina, Petar Stipetić, Marijan Mareković i Mladen Markač.

Odlukom da se vojna parada organizuje u Zagrebu 4. avgusta u popodnevnim satima, a dan kasnije u Kninu centralna proslava, kompromisno su pomireni stavovi vlade i predsednice oko proslave godišnjice "Oluje", javila je Hina.

Vlada je, naime, predlagala da se na dan pobede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja 5. avgusta, uz proslavu u Kninu održi i vojna parada u Zagrebu, dok je predsednica insistirala da se te dve manifestacije ne održavaju istoga dana, već da parada bude uoči ili nakon 5. avgusta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.