Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2018, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinski demonstranti vikali i gađali Amerikance paradajzom u Vitlejemu

Palestinski demonstranti omeli su danas sastanak zvaničnika SAD i palestinske poslovne grupe u Vitlejemu na Zapadnoj obali, vičući na američke učesnike i gađajući njihova vozila paradajzom kada su iznenada odlučili da odu.

Incident se dogodio u vreme rastućeg gneva Palestinaca zbog saopštenja predsednika SAD Donalda Trampa da priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela i da će uskratiti pomoć palestinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izbeglicama.

Desetak demostranata upalo je na sastanak Privredne komore Vitlejema, noseći postere s antiameričkim porukama. Učinili su to, kako su rekli, jer se protive svakom kontaktu s američkim zvaničnicima.

Njihov protest je prekinuo sastanak, a oni su nastavili da protestuju i kada su Amerikanci odlučili da odu, pokušavajući da ih u tome spreče.

Palestinski lideri su isključili mogućnost posredovanja Amerikanaca u mirovnom procesu nakon Trampove odluke da prizna Jerusalim samo kao izraelski.

Oni nameravaju da u istočnom, anektiranom delu tog grada bude sedište njihove buduće nezavisne države.

Stejt department SAD je osudio incident. Uz to je navedeno da se radilo o delu dugoročnog angažovanja na stvaranju ekonomskih mogućnosti za Palestince i da se, iako iko nije povređen, radilo se o zastrašivanju.

"SAD se apsolutno protive upotrebi nasilja i zastrašivanju radi izražavanja političkih pogleda", navedeno je u saopštenju Stejt departmenta.

Večeras je kabinet palestinskog predsednika Mahmuda Abasa osudio napad na američke diplomate, rekavši da takva praksa suprotna vrednostima i moralu palestinskog naroda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.