I danas sukob policajaca i demonstranata u Hongkongu

Izvor: Beta, 12.Nov.2019, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I danas sukob policajaca i demonstranata u Hongkongu

Policija i demonstranti sukobili su se danas ispred univerzitetskih kampusa u Hongkongu, a nekoliko hiljada demonstranata blokiralo je puteve i centralni poslovni kvart. Sukobi su usledili nakon posebno burnog dana antivladinih demonstracija u Hongkongu.Policija je juče pucala na demonstrante i ranila jednog od njih. U odvojenom incidentu tokom nereda, jedan muškarac se zapalio. Obojica su danas u bolnici.Učesnici antivladinog protesta blokirali su trasu metroa i puteve tokom jutarnjeg špica.Policajci su upotrebili suzavac da bi rasterali demonstrante, a zbog nereda je nastava na univerzitetima otkazana. Šefica vlade Hongkonga Keri Lam apelovala je juče da se prekine sa nasilnim protestima i najavila mogućnost uvodjenja strožih mera policije i pravosudja.Ona nije želela da ispuni zahteve demonstranata, nazivajući ih i "neprijateljima naroda".Protesti u Hongkongu održavaju se od početka juna. Tada izbili zbog predloga zakona o ekstradiciji, ali su prerasli u borbu za demokratska prava i očuvanje gradjanskih sloboda koje su Hongkongu garantovane 1997, kada je Velika Britanija vratila tu teritoriju Kini.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi sukob policije i demonstranata u Hongkongu

Izvor: B92, 12.Nov.2019

Hongkong -- Sukobi između demonstranata i policije kod Kineskog univerziteta u Hongkongu, gde su razmenjivani Molotovljevi kokteli i suzavac, doveli do prekida saobraćaja...Nakon posebno burnog dana antivladinih demonstracija u Hongkongu, grupa s više od 1.000 demonstranata, od kojih su mnogi nosili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.