Novi sukob policije i demonstranata u Hongkongu

Izvor: B92, 12.Nov.2019, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sukob policije i demonstranata u Hongkongu

Hongkong -- Sukobi između demonstranata i policije kod Kineskog univerziteta u Hongkongu, gde su razmenjivani Molotovljevi kokteli i suzavac, doveli do prekida saobraćaja.

Nakon posebno burnog dana antivladinih demonstracija u Hongkongu, grupa s više od 1.000 demonstranata, od kojih su mnogi nosili policijska odela i maske za lice, okupila se u centru grada u vreme ručka, blokirajući saobraćaj.

Hongkonška policija upotrebila je suzavac u centralnom finansijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delu grada i ispred Univerziteta Siti da rastera one koji su bacali na njene pripadnike cigle i Molotovljeve koktele

Pošto su se razišli, policija je upotrebila suzavac da bi rasturila preostale demonstrante u Ulici Pider. Uhapšeno je desetak demonstranata.

"Naše društvo se nalazi na ivici totalnog sloma", izjavio je portparol policije na brifingu. On je rekao da su maskirani pobunjenici počinili "luda" dela bacajući smeće, bicikle i drugi otpad na metro trake i nadzemne dalekovode, parališući transportni sistem.

Portparol policije je naveo i da je muškarac koji je juče zapaljen u kritičnom stanju.

Policija je juče pucala na demonstrante i ranila jednog od njih. U odvojenom incidentu tokom nereda, jedan muškarac je zapaljen. Obojica su danas u bolnici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.