Klintonova: Neću se više kandidovati, poraz i dalje boli

Izvor: RTS, 10.Sep.2017, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova: Neću se više kandidovati, poraz i dalje boli

Bivša kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton izjavila je da je i dalje "mnogo boli" poraz od tadašnjeg rivala, aktuelnog predsednika Donalda Trampa i poručila da se više neće kandidovati. 
"I dalje je veoma bolno, mnogo boli", rekla je kandidatkinja demokrata za izbore 2016. godine u intervjuu za Si-Bi-Es u prvom u nizu pojavljivanja povodom predstavljanja knjige "Šta se dogodilo". 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Gotova sam s tim da budem kandidat. Kao aktivni političar, gotovo je", dodala je ona, prenosi AFP. 
U svojoj novoj knjizi, Hilari Klinton opisuje poraz koji je pretrpela od Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima 2016. godine, priznaje lične greške i brani svoju strategiju u kampanji.
Klintonova nije štedela na kritici Trampa, ali je iznela i nekoliko faktora koji su doprineli njenom porazu, kao što je navodno mešanje Rusije u predsedničke izbore, optužbe bivšeg direktora FBI Džejmsa Komija u vezi sa spornim mejlovima, borba za unutarstranački izbor sa Bernijem Sandersom, a pominje čak i svoj pol, piše AP.
Osvrnula se i odgovorila na uobičajene kritike njene kampanje, uključujući i to da je ignorisala radničku klasu, na osnovu čega je Tramp zadobio podršku nekoliko saveznih država SAD.
Klintonova se već našla na meti podsmeha zbog toga što planira turneju u cilju promocije knjige baš kroz one savezne države koje su je na kraju i koštale izbora.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"I dalje je veoma bolno. Mnogo boli": Klintonova ne može da prežali poraz od Trampa, napušta politiku!

Izvor: BKTV News, 10.Sep.2017

Bivša kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton izjavila je danas da je i dalje "mnogo boli" poraz od tadašnjeg rivala, aktuelnog predsednika Donalda Trampa, i poručila da se više neće kandidovati...Skandal na Trampovoj inauguraciji, a glavni akteri su bili - Bil i Hilari Klinton! (VIDEO).."I...

Nastavak na BKTV News...

Hilari Klinton: Neću se više kandidovati, poraz i dalje boli

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Sep.2017

Bivša kandidatkinja za predsjednika SAD Hilari Klinton izjavila je da je i dalje "mnogo boli" poraz od tadašnjeg rivala, aktuelnog predsjednika Donalda Trampa, i poručila da se više neće kandidovati..."I dalje je veoma bolno. Mnogo boli", rekla je kandidatkinja demokrata za izbore 2016. godine u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.