Kina objavila snimak sletanja sonde na tamnu stranu Meseca

Izvor: Vostok.rs, 11.Jan.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina objavila snimak sletanja sonde na tamnu stranu Meseca

Kineska nacionalna kosmička agencija objavila je snimak sletanja lunarne sonde  na tamnu stranu Meseca, što predstavlja prvo u istoriji čovečanstva „meko“ sletanje na stranu Meseca koja nije vidljiva sa naše planete.
China National Space Administration releases video recording of entire soft landing on moon's far side by China's #ChangE4 probe pic.twitter.com/bbp1ul2gq7
— CGTN (@CGTNOfficial) January 11, 2019 Kineski modul za proučavanje tamne strane Meseca „Čang 4“ sleteo je na tamnu stranu Meseca 3. januara. „Čange 4“ je kosmički modul koji se sastoji od stacionarne lunarne stanice i lunarnog rovera i lansiran je 7. decembra sa kosmodroma „Sičan“ u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sičuan.
 

Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEVIĐENI SNIMAK! OVAKO IZGLEDA TAMNA STRANA MESECA: Kinezi objavili snimak sletanja sonde (VIDEO)

Izvor: Kurir, 11.Jan.2019

Kineska nacionalna svemirska agencija (CNSA) objavila je snimak kako je lunarna sonda sletela na suprotnu stranu Meseca, što predstavlja prvo u istoriji čovečanstva „meko“ sletanje na stranu Meseca koja nije vidljiva sa naše planete.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.