Eksplozije u Mogadišu, teroristi preuzeli hotel

Izvor: B92, 19.Avg.2022, 20:48

Eksplozije u Mogadišu, teroristi preuzeli hotel

Nepoznati napadači preuzeli su kontrolu nad hotelom u glavnom gradu Somalije Mogadišu, čemu su prethodile dve eksplozije automobila i pucnjava.

To je saopštila danas policija.

"Dva automobila-bombe su ciljala hotel ''Hajat''. Jedan je udario u ogradu u blizini hotela, a drugi u kapiju hotela. Verujemo da su teroristi unutar hotela", rekao je za Rojters lokalni policajac.

Dva obaveštajca su takođe potvrdila da je došlo do incidenta.

Teroristička >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupa Al Šabab, koja je povezana sa Al Kaidom, preuzela je odgovornost za napad.

Zasad nema detalja o žrtvama, ali su se eksplozije čule i posle upada u hotel.

"Hajat" je popularno mesto na kojem se okupljaju poslanici i vladini zvaničnici.

Današnji napad je prvi veći napad otkako je predsednik Hasan Mohamud preuzeo dužnost u maju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Eksplozije u Mogadišu, teroristi upali u hotel

Izvor: RTS, 19.Avg.2022

Nepoznati napadači preuzeli su kontrolu nad hotelom u glavnom gradu Somalije, Mogadišu, čemu su prethodile dve eksplozije automobila i pucnjava, saopštila je policija. . Lokalni policajac rekao je za Rojters da su dva automobila-bombe ciljala hotel "Hajat". "Jedan je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.