Izvor: RTS, 19.Avg.2022, 21:01

Eksplozije u Mogadišu, teroristi upali u hotel

Nepoznati napadači preuzeli su kontrolu nad hotelom u glavnom gradu Somalije, Mogadišu, čemu su prethodile dve eksplozije automobila i pucnjava, saopštila je policija.
Lokalni policajac rekao je za Rojters da su dva automobila-bombe ciljala hotel "Hajat". "Jedan je udario u ogradu u blizini hotela, a drugi u kapiju hotela. Verujemo da su borci unutar hotela", naveo je on.

Dva obaveštajca su takođe potvrdila da je došlo do incidenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Teroristička grupa Al Šabab, koja je povezana sa Al Kaidom, preuzela je odgovornost za napad.
Zasad nema detalja o žrtvama, ali su se eksplozije čule i posle upada u hotel.
"Hajat" je popularno mesto na kojem se okupljaju poslanici i vladini zvaničnici.
Današnji napad je prvi veći napad otkako je predsednik Hasan Muhamud preuzeo dužnost u maju.
Al Šabab se bori protiv vlade u Somaliji više od 10 godina. Cilj im je da uspostave vladavinu zasnovanu na strogom tumačenju islamskog prava.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Najmanje 12 mrtvih u terorističkom napadu na hotel u Mogadišu

Izvor: RTS, 20.Avg.2022, 07:20

Najmanje 12 osoba je ubijeno, a više je povređeno, nakon što su militanti Al Šababa upali u hotel "Hajat" u Mogadišu, glavnom gradu Somalije. saopštili su lokalni zvaničnici. . Somalski zvaničnik Mohamed Abdikadir rekao je za Bi-Bi-Si da snage bezbednosti nastavljaju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.