Dogovorena primena evropskog sporazuma za Srbiju i Kosovo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2023, 02:36

Dogovorena primena evropskog sporazuma za Srbiju i Kosovo

Imamo dogovor, izjavio je evropski šef diplomatije Žozep Borelj, nakon pregovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o primeni sporazuma za normalizaciju odnosa dve države. Posrednik na samitu u Ohridu bila je Evropska unija. Borelj je istakao da će Brisel nadzirati poštovanje dogovora, jer je on sada deo pregovaračkog okvira Srbije i Kosova na njihovom putu ka članstvu u EU, a da će nepoštovanje dogovora imati posledice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tekst Implementacionog aneksa Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije

Izvor: Beta, 19.Mar.2023

Evropska unija je noćas objavila tekst Implementacionog aneksa Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, u kojem se navodi da on postaje sastavni deo pregovaračkog okvira u procesu pristupanja EU i da nepoštovanje obaveza koje proističu iz njega može imati direktne negativne posledice...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.