Dmitrović o reakcijama na film Otac i slučaju porodice Joksimović: Život nije film

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 13:46

Dmitrović o reakcijama na film "Otac" i slučaju porodice Joksimović: Život nije film

Posle emitovanja filma "Otac" i reakcije javnosti oglasio se i ministar za brigu o porodici Ratko Dmitrović. Povodom atmosfere koja je stvorena u javnosti Srbije a u vezi s porodicom Joksimović, iz Kragujevca, odnosno odlukom Centra za socijalni rad, kasnije potvrđenom na nekoliko sudskih instanci, da se Joksimovićima oduzme roditeljsko pravo a deca presele na odgovarajuće mesto, razgovarao sam s direktorom Centra za socijalni rad u Kragujevcu, Vladom Jovanovićem, i još nekoliko osoba u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potpunosti upoznatih s ovim slučajem, uključujući ljude bliske porodici Joksimović, tačnije Đorđu Joksimoviću, navodi Dmitrović u saopštenju upućenom medijima.

Sve što se u ovom slučaju preduzima ima za cilj zbrinjavanje dece. Sve je za njihovo dobro. Slika koja je stvorena u javnosti, i dalje se stvara, kako neko ima zlu nameru da roditeljima iz obesti uzme decu, čak se spominje i usvajanje u inostranstvu, dokaz je potpunog nepoznavanja činjenica ili svesnog manipulisanja.

Filmska umetnost u pravilu slika život ali film, često, nije život. Posebno nije u slučaju Joksimovića. Jedno je predložak, nadgradnja, fikcija, a drugo život sa svim surovostima i tragičnim pojavama koje mogu da se odražavaju na ljude, u ovom slučaju na decu.

Slučaj Joksimović je daleko od mozaika koji je o tome složen u javnosti. Ne treba niko nikoga da osuđuje i krivi, činjenice i istine moraju da se poštuju. Koliko god bile teške i neprijatne. Ovde nema krivaca a sve što se čini, čini se zbog dece.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, na čijem sam čelu, aktivno se uključilo u ovaj slučaj i uradićemo sve što možemo, skupa s drugima, da deca Đorđa Joksimovića rastu kao sva druga deca.

Molim sve koji bi da komentarišu ovaj slučaj i daju ocene, a ne poznaju činjenično stanje, da se suzdrže, zbog dece Joksimovića, zaključio je u svom saopštenju ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo za brigu o porodici se uključilo u slučaj oduzimanja dece Đorđu Joksimoviću

Izvor: Danas, 21.Jan.2021

Ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović izjavio je danas da se to ministarstvo aktivno uključilo u slučaj oduzimanja dece Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca i da će uraditi sve što može da ta deca rastu kao sva druga deca.

Nastavak na Danas...

Slučaj po kojem je snimljen "Otac" pokrenuo buru – šta je u Srbiji fikcija, a šta roditeljsko pravo

Izvor: RTS, 21.Jan.2021

Javnost u Srbiji potresa slučaj Đorđa Joksimovića, kojem je socijalna služba oduzela troje dece i čija je priča bila inspiracija za film "Otac", koji je u subotu premijerno prikazan na RTS-u. Bura je pokrenuta na društvenim mrežama i medijima, a reagovali su i nadležni. Sa jedne strane,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.