Đorđe Joksimović o kome je snimljen film Otac: Čekam odgovor da mi vrate decu VIDEO

Izvor: B92, 20.Jan.2021, 23:29

Đorđe Joksimović o kome je snimljen film "Otac": Čekam odgovor da mi vrate decu VIDEO

Kragujevčanin Đorđe Joksimović, kome su 2015. godine oduzete tri maloletne ćerke i dalje čeka da mu Centar za socijalni rad "Solidarnost" vrati ćerke.

"Imam stalan posao i primanja, ispunjavam sve uslove koje instutucije traže, ali i dalje nema odgovora zbog čega ne mogu da vrati svoju decu", kaže Joksimović.

"Deca su raspoložena da se vrate, žele, sviđa im se ovde", dodaje Joksimović.

Na ovu priču reagovao je i Zaštitnik građana koji je pokrenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada kragujevačkog Centra za socijalni rad "Solidarnost" i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Porodična tragedija bila je inspiracija za domaći film "Otac", koji je privukao pažnju javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dmitrović o reakcijama na film "Otac" i slučaju porodice Joksimović: Život nije film

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 13:46

Posle emitovanja filma "Otac" i reakcije javnosti oglasio se i ministar za brigu o porodici Ratko Dmitrović. Povodom atmosfere koja je stvorena u javnosti Srbije a u vezi s porodicom Joksimović, iz Kragujevca, odnosno odlukom Centra za socijalni rad, kasnije potvrđenom na nekoliko sudskih instanci,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zaštitinik građana: Kontrola rada predškolskih ustanova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, posle saznanja iz medija da su deca u jednom privatnom beogradskom vrtiću bila izložena nasilјu od strane vaspitačica, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda...Zaštitnik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.