Ambasada Rusije: Za nas nikakve „odluke“ Prištine nemaju pravnu snagu

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2021, 18:21

Ambasada Rusije: Za nas nikakve „odluke“ Prištine nemaju pravnu snagu

Ambasada Rusije u Srbiji ne priznaje odluku "vlade" Kosova da "protera" diplomate i smatra je provokacijom, saopštila je pres-služba diplomatskog predstavništva.
"Predsednik" samoproglašenog Kosova Vjosa Osmani saopštila je ranije da "proteruje" dvojicu ruskih diplomata prisutnih u Prištini, navodeći da "ugrožavaju nacionalnu bezbednost i ustavni poredak". „Ne priznajemo `nezavisnost` Kosova, pa shodno tome ni regionalne `vlasti` i druge `strukture`. Za nas nikakve `odluke` Prištine nemaju pravnu snagu. Na osnovu Rezolucije SB UN 1244, sarađujemo sa Misijom privremene administracije UN na Kosovu (UNMIK), uključujući i po ovom pitanju“, saopštila je ambasada. U saopštenju se napominje da smatraju „apsolutno neprihvatljivim pokušaje da se spreče naše diplomate akreditovane pri UNMIK-u da sprovode svoje legitimne aktivnosti, potpuno u okviru međunarodnog prava”. Potez Prištine je u saopštenju opisan kao provokacija protiv ruskih diplomata.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Takozvane kosovske „vlasti“ pokrenule grubu antirusku provokaciju

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2021

Prenosimo u celosti: "Takozvane kosovske „vlasti“ su 22. oktobra pokrenule grubu antirusku provokaciju, objavljujući, uključujući i javno, da su dvoje ruskih diplomata koji rade u prištinskoj kancelariji naše ambasade u Republici Srbiji nepoželjni na Kosovu. U obrazloženju se poziva na...

Nastavak na Vostok.rs...

RT: Kosovska „vlada“ je nelegitimna i proterivanje dvojice ruskih diplomata pri UN-u nema pravnu snagu - Moskva

Izvor: Vostok.rs, 24.Okt.2021, 11:27

Vlasti na Kosovu su naredile proterivanje dvojice ruskih diplomata, navodeći takozvani „zlonamerni uticaj“. Moskva, koja ovu teritoriju smatra delom Srbije, navodi da je ta naredba nelegitimna, poput tamošnje "vlade". „Ne priznajemo ’nezavisnost‘ Kosova, a samim tim ni regionalnu „vladu“...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.