AKTUELNO: U Srbiji još 2.139 novih slučajeva, preminula 21 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2022, 07:39

AKTUELNO: U Srbiji još 2.139 novih slučajeva, preminula 21 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 2.139 novih slučajeva korona virusa, od 13.892 testiranih uzoraka. Od korona virusa su preminula je još 21 osobe, objavljeno je na zvaničnom sajtu covid-19.rs.

U bolnicama širom Srbije nalaze se 1.467 pacijenta, od kojih je 74 na respiratorima.

Od početka pandemije u Srbiji je registrovano 1.934.953 slučajeva korona virusa, a testirano je 8.891.431 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ljudi.

Do sada je preminulo 15.533 osoba. Procenat smrtnosti je 0,80 odsto.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana danas, potvrđeno je ranije Tanjugu u Vladi Srbije. Sednica bi trebalo da bude održana u 16 sati. Prema pisanju medija, na toj sednici trebalo bi da budu ukinute kovid propusnice.

11.43 - Nožić: Koronavirus na dobrom putu da postane obična infekcija

Iako je dejstvo omikron soja na ljudski organizam blago, još uvek ne možemo da kažemo da smo se izborili sa koronavirusom, ali smo na dobrom putu da taj virus postane obična respiratorna infekcija, izjavio je danas infektolog Darko Nožić.

09.00 - Tiodorović: Kovid propusnice izgubile smisao, verovatno će biti ukinute

Član Kriznog štaba, epidemiolog Branislav Tiodorović, rekao je da su kovid propusnice izgubile smisao i da će verovatno biti ukinute na današnjoj sednici Kriznog štaba.

08.33 - Kalabić: Ne ukidati sve mere, kovid sertifikati nepotrebni

Nije trenutak za potpuno ukidanje svih epidemijskih mera, ali jeste za značajno relaksiranje, jer je potrebno da se ljudi vrate normalnom životu, izjavila je za Tanjug doktorka Doma zdravlja "Savski venac" Snežana Kalabić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DANAS SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Glavna tema biće ukidanje kovid propusnica - evo šta čeka Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2022

Krizni štab za borbu protiv korone održao je u petak konsultacije sa premijerkom Srbije Anom Brnabić..Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, biće održana danas u 16 časova...Na sednici bi trebalo da se razmatra ukidanje kovid propusnica, koje su u ugostiteljskim objektima obavezne...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Krizni štab odlučio: Ukidaju se kovid propusnice VIDEO

Izvor: B92, 10.Mar.2022

Beograd -- Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa je završena, a javnosti se obratila dr Darija Kisić Tepavčević...Ona je rekla da je epidemijska situacija znatno bolja i da sve više bolnica izlazi iz kovid režima..."Dolazi do ublažavanja mera, u prvom redu, ukidanje važenja kovid...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.