Ekipa koja je realizovala Survivor: Avantura naših života

Izvor: Dzungla.org, 02.Jun.2012, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekipa koja je realizovala Survivor: Avantura naših života

Prisustvovali su svađama, zaverama, histeričnim ispadima i padanju maski poznatih ličnosti iz regiona. Shvatili su da je čovek čoveku najveći neprijatelj

IZDRŽALI su i vrućinu i bliske susrete sa zmijama i škorpijama. Prisustvovali su svađama, zaverama, histeričnim ispadima i padanju maski poznatih ličnosti iz regiona. Shvatili su da je čovek čoveku najveći neprijatelj. I - preživeli.
Oni nisu učesnici rijalitija „ >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << Survivor“, već ekipa zahvaljujući kojoj smo skoro tri meseca gledali takmičare u Kostariki kako se vole i mrze, bore i odustaju, svađaju i mire. U realizaciji četvrte sezone ovog rijalitija, koji s ponosom nosi titulu najekstremnijeg, učestvovalo je 400 ljudi (120 naših, dok ostatak otpada na „lokalce“).
Da je ovo avantura njihovih života, potvrđuju kamerman Vladimir Milošević i reporteri i scenaristi Marina Erdeljan i Aleksandra Gajić - iskusna ekipa koja je dosad radila sve četiri sezone srpskog šoua „Survivor“. Uoči finala otkrili su nam ono što nismo videli u dnevnim i nedeljnim emisijama.
- Dan bi počinjao oko pet ujutru, kad popijemo kafu i ulazimo u čamac koji nas vodi do ostrva gde su takmičari. S njima smo praktično živeli, jer snimanje traje tokom celog dana - priča Aleksandra. - Bilo je i smešnih i opasnih situacija. Već prvog dana po dolasku takmičara na ostrvo čuli su se majmuni, što je zvučalo zastrašujuće. Pitali su nas da li smo namerno pustili zvučne efekte.

Među učesnicima je bilo i onih koji su (unapred) verovali da će, dok su kamere isključene, dobijati hranu i pribor za higijenu. Prevarili su se, a nakon prvobitnog šoka shvatili pravo značenje preživljavanja u divljini. I, maske su počele da padaju.
- Pre početka projekta, takmičari uglavnom imaju sliku o tome kako bi njihovo učešće moglo da izgleda. U početku pokušavaju da glume, što je normalno. U želji za dokazivanjem, svako glumi tokom celog života, ali „Survivor“, primetili ste, otkriva suštinu čoveka, koja u neočekivanim i surovim okolnostima ne može da se kontroliše. Način dolaska do uspeha najbolje pokazuje ko je kakav čovek - primećuje Aleksandra.
Ovogodišnji „Survivor“ obeležila je podela na muškarce i žene, a kamerman Vladimir Milošević nema dilemu ko je bio zahtevniji kad je reč o snimanju.
- Žene, naravno. Imale su ograničene pokrete kada smo snimali, da im se ne bi videle dlake ispod pazuha ili na preponama, pa su to dobro skrivale kad su kamere u blizini. Muškarci su bili skroz opušteni u tom pogledu. Bilo je i posebnih zahteva, tipa „Možeš li da me snimaš iz levog profila, on mi je lepši“ - otkriva Milošević.
Napise pojedinih medija, da se u Kostariki desila zabranjena ljubav između učesnika i članova produkcije, Vladimir demantuje, dodajući da se slaže s Nevenom, koji je istakao da su najbolji „komadi“, ipak, iza kamera.
- Zamislite sebe u situaciji da vas je neko doveo u jedan od najlepših delova sveta, da kraj mora radite posao koji volite. Zamenili ste ulice, beton, studio i političke skupove - plažom, morem, palmama, vodopadima i leptirima. Kao u nekoj bajci. Da li biste sve to bacili u vodu i ispali neprofesionalni zarad nekog „muvanja“? Verujte mi da svima nama koji radimo na tom projektu taj posao isuviše znači da bismo ga upropastili zbog „zabranjene ljubavi“. Uostalom, najbolji „komadi“ i jesu iza kamera, a oni nam nisu zabranjeni - kroz osmeh kaže Vladimir.

Mada u Kostariki nisu imali mnogo slobodnog vremena, naši sagovornici ističu da ih je nacionalni park Korkovado, u kom su bili smešteni, ostavio bez daha. Bivša voditeljka „Šopingholičarki“ Marina Erdeljan bez problema je visoke potpetice zamenila patikama.
- Zauvek ću pamtiti odlazak na vodopad do kojeg smo stigli posle dva sata pešačenja kroz džunglu. Kupanje u hladnoj izvorskoj vodi, prirodnom bazenu vodopada visokog 15 metara, neverovatan je doživljaj. Pamtim i predivan prizor fluorescentno plavog mora usred noći, kome smo prisustvovali kad smo se vraćali sa smene. More je, zbog planktona, odjednom počelo da svetli oko čamca, i ta drečavo plava boja izgledala je kao podvodna rasveta u mrklom mraku. Prizor koji zaista oduzima dah - seća se Marina.
Zbog svega toga, ekipi je najteže pao odlazak iz Kostarike. S nestrpljenjem iščekuju neko novo ostrvo, ali odbacuju mogućnost da se presele ispred kamera i postanu takmičari. Jer, kažu, reč je o zahtevnom šouu koji pokazuje da je čovek čoveku - najveći neprijatelj.
FINALE U SUBOTU
VLASNIK novčane nagrade i titule „jedini preživeli“ biće poznat u subotu u finalu rijalitija „Survivor“ (21 čas, Prva), kada će glasati članovi Velikog veća. Dok za takmičare to znači kraj višemesečnog iščekivanja, članovi ekipe će konačno moći da se odmore od pitanja koja su im prijatelji neprestano postavljali. - Non-stop me pitaju ko je pobedio - otkriva Vladimir. - Ne veruju kad im kažem da ni ja ne znam. Pitali su me i ko je ušao u finale, ali sam im objasnio da ako sam ja morao da čekam završetak snimanja da saznam ko su finalisti, onda bi bilo fer da i oni odgledaju sve epizode do kraja.
(Izvor: Novosti)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.