Borba za džip i 100.000 evra

Izvor: Blic, 26.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba za džip i 100.000 evra

Uzbudljivi rialiti šou „Survivor” počinje večeras u 20 časova na TV „Foks” - 22 takmičara na 10.000 kilometara od Srbije, daleko čak i od najbliže civilizacije, pokušaće da savladaju konkurenciju, bolesti, monsunske kiše, komarce i nemoguće zadatke na Bisernim ostrvima Paname. Najuspešniji osvaja titulu „Poslednji preživeli” i nagradu u vrednosti od 100.000 evra, u koju je uključen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i automobil „nisan patrol”. Već u prvoj epizodi bilo je suza a, kako saznajemo, nakon samo nekoliko sati na ostrvu jedan od takmičara je odustao.



Naziv serijala je „Tajna Bisernih ostrva”, iz kog se da naslutiti da će takmičari ići u potragu za blagom koje, prema legendi, leži potopljeno već nekoliko vekova. U večerašnjoj epizodi videćete kako se takmičari opuštaju uz egzotičnu hranu, pijuckaju koktele, upoznavaju i ne sluteći da će takmičenje početi svakog trenutka" Nastupiće pravi adrenalinski šok i vremena za odustajanje nema, a put ih vodi samo u jednom pravcu - u nepoznato. Prvi zadatak biće osvajanje amajlije koja će im obezbediti ostanak na ostrvu. Ubrzo će smeh zameniti prve suze, razočaranja, ali i pakovanje kofera. Jedan takmičar se vraća kući.

Pošto će srpske takmičare izbaciti na ostrvo kad se najmanje nadaju i pošto će provesti prvu noć na nepoznatom ostrvu, voditelj Andrija Milošević podeliće ih u dva plemena – „Roka” (naziv za stare španske tvrđave) i „Armade” (naziv za španske flote), koji će u naredna 52 dana savladavati skoro nemoguće zadatke.

Glavni zadatak takmičara biće da izađu kao pobednici u svakodnevnim igrama koje su, u njihovom slučaju, od vitalnog značaja. Smenjuju dve vrste igara - za nagradu i za imunitet. U prvim pobednici će se boriti za važne, egzistencijalne nagrade koje im olakšavaju život u divljini. Već prvog dana počinje borba za kremen. S obzirom na to da je vatra prva posle hrane na lestvici prioriteta, podrazumeva se da će borba biti nemilosrdna! S druge strane, igre za imunitet pobednicima osiguravaju ostanak na ostrvu naredna tri dana. Šarolike, inventivne i nimalo naivne, igre su osmišljene tako da iscrpe i telo i duh. Na testu su živci, fizička spremnost, inteligencija, znanje, snaga volje, spretnost, ali i sreća. Težina zadataka progresivno raste kako bi se došlo do konačnog pobednika.

Svaka tri dana, plemena će putovati do sedišta „Plemenskog saveta” i glasati za izbacivanje jednog saigrača. Vremenom, plemena se stapaju u jedno, a takmičenje prerasta u pojedinačno nadmetanje, u borbu za sopstvenu poziciju.

Prepušteni sami sebi, takmičari će graditi skloništa od materijala koji pronađu u prirodnom okruženju. Opremljeni samo minimalnim sredstvima za preživljavanje (noževi, voda za piće, burad za vodu...), ne preostaje im ništa drugo nego da se snalaze. Vatra se pali na najprimitivniji način, trenjem kamena o kamen, pije se kišnica, a hrana se pronalazi u prirodi. Pod uslovom da razlikuju jestivo od otrovnog.

Pored teškoća u novoj, za njih potpuno nepoznatoj okolini, na probi će biti i njihove lične navike razvijene u civilizaciji. Čime će zameniti toalet papir? Da li će otkriti nešto u prirodi što može da posluži kao sapun? Koliko će im smetati nemogućnost da se „ljudski” okupaju, istuširaju i operu zube? Kako će devojke reagovati kada se suoče sa užasnom činjenicom da nema načina da uklone malje, pošto nemaju ni brijač, ni vosak, niti pincetu?

Oni su preživeli

Bojana Lukić-Jovković - arheolog i prevodilac iz Beograda, ima 41 godinu Dario Ćirić - fitnes trener iz Beograda, ima 31 godinu

Duško Nožinić - građevinski radnik iz Jagodine, ima 29 godina

Edita Janečka - go-go igračica iz Zrenjanina, ima 27 godina

Hana Stamatović - atletičarka i student iz Beograda, ima 26 godina

Maja Lazarević - tatu umetnica iz Beograda, ima 26 godina

Marija Grubač - studentkinja iz Kotora, ima 25 godina

Miloš Bugarčić - filmski radnik iz Beograda, ima 32 godine

Miloš Todorović - trener, bivši narodni poslanik, ima 46 godina

Miodrag Jovanović - penzioner i alas iz Beograda, ima 55 godina

Nemanja Pavlov - barmen iz Valjeva, ima 29 godina

Ognjen Janevski - student iz Valjeva, ima 24 godine

Petar Obradović - automehaničar iz Beograda, ima 32 godine

Radoslav Vidojević - ugostitelj sa Pala, ima 31 godinu

Saša Ljuboja - direktor firme, ima 34 godine

Slobodanka Tošić - student i fotomodel iz Han Pijeska, ima 22 godine

Tamara Jovičić - fitnes trener iz Čačka, ima 33 godine

Tatjana Vesnić - student novinarstva iz Beograda, ima 20

Vanja Jelača - studentkinja iz Novog Sada, rođena u Zagrebu, ima 25 godina

Vanja Radović - ekonomista iz Zemuna, ima 32 godine

Vanja Mandić - džudista i telohranitelj iz Novog Sada, ima 29 godina

Nemanja Rosić - student prava i maneken iz Beograda, ima 20 godina

Šou u brojkama

- 100.000 evra uključujući „nisan patrol” je prva nagrada

- 52 dana traje borba

- 400 članova je imala ekipa koja je radila na projektu. Osim Srba, bili su angažovani Argetinci, Izraelci, Bugari i Panamci, a govorila su se tri jezika (srpski, engleski i španski)

- više od 30 brodova i 20 helikoptera su nadletali i snimali ostrva

- 12 snimatelja na četiri kamere svakog dana pratilo je takmičare po 24 sata

- osam reportera beležilo je život na ostrvu, a pred svaku igru vršila su se posebna snimanja terena

Emisije

U prvoj nedelji emisija će biti emitovana večeras, u utorak, sredu i četvrtak od 20 časova, a retrospektivu svih događaja videćemo u emisiji „Survivor special” u petak. Od 3. novembra „Survivor” će biti emitovan u stalnim terminima (ponedeljak, utorak i sreda u 20 časova), a specijalna emisija četvrtkom. „Survivor specijal” je jednočasovna emisija sa gostima u studiju, sa prilozima i živom svirkom bendova „So Sabi” i „Cubalcanica”. Voditeljke emisije biće Nina Radulović i Natalija Ranisavljević.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Survivor na TV FOX - preživeti za nagradu

Izvor: Mondo, 27.Okt.2008, 16:37

Na Taleviziji Foks od ponedeljka počinje emitovanje rijaliti-šoua 'Survivor' u kojem se grupa takmičara, na pustom ostrvu, bori za nagradu od 100.000 evra.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.