Survivor
Survivor

Survivor ili Survajvor je realiti šou nastao u Americi da bi potom mnoge druge zemlje pravile svoje verzije ovog jako popularnog takmičenja u kojem učesnici prolaze kroz brojne teške fizičke izazove i nadmetanja sve dok ne ostane samo jedan pobednik.
Prvi put je emisija emitovana oktobra 2008. godine na tadašnjoj Foks televiziji a današnjoj Prvoj srpskoj televiziji. Osim u Srbiji emisija se emitovala u Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori.

Prvi serijal srpski robinzoni sa 11 muškaraca i 11 žena krenuli su put Paname. Na Bisernim ostrvima rajskom mestu koje je za njih postalo pakao 52 dana trajala je nemilosrdna borba za preživljavanje. Voditelj prvog srpskog serijala bio je popularni glumac Andrija Milošević. Kao i svi takmičari i članovi organizacionog tima Andrija je morao da prođe rigorozne medicinske preglede. On je bio jedini član ekipe sa kojom su takmičari mogli da komuniciraju i pričaju, tako da je postao jedina uteha i podrška timu.

Survajvor je borba za život i preživljavanje. To je igra u kojoj se 22 muškarca i žena izolovanih na nekim egzotičnim destinacijama bore za hranu, higijenski pribor, veliki novac i nagrade. Učesnici serijala 52 dana sami obezbeđuju egzistenciju dok ih kamere neprekidno snimaju. Sa malo odeće na sebi oni pokušavaju da savladaju sve prepreke, ali i jedni druge. Samo jedan postaje pobednik. Prepušteni sami sebi takmičari izgrađuju skloništa od prirodnih materijala koji sami pronađu u prirodi.

Ukoliko sebi ne obezbede adekvatan zaklon, u sezoni tropskih kiša koja ih čeka mogu se i razboleti ako se ne snađu. Opremljeni minimalnim sredstvima za preživljavanje ostaje im samo da se snalaze. Hranu pronalaze u prirodi, uče da hvataju ribe bez udice sami. Jedu plodove koje pronađu u šumi. Pravila su igre sasvim jednostavna, pored teškoća za njih u potpuno nepoznatoj okolini njihove lične navike biće na probi.
Naizmenično se igraju dve igre, igra za nagradu se igra da bi se osvojila nagrada koja je u ponudi, veoma važne nagrade koje olakšavaju život takmičarima, i igre za imunitet kao druga vrsta, pobednicima omogućava naredna tri dana život na ostrvu. Šarolike, i luckaste nimalo naivne igre su osmišljene da iscrpe i telo i duh. Na testu su živci, inteligencija, spremnost, snaga volje, spremnost, ali i sreća.

Težina zadataka raste kako bi se došlo do konačnog pobednika. Svi imaju iste šanse, svaka tri dana plemena putuju do sedišta Plemenskog saveta i glasaju za izbacivanje iz igre jednog saigrača. Vremenom se plemena stapaju u jedno, a takmičenje prelazi u pojedinačnu borbu. Od tri preostala takmičara bira se konačni pobednik koji osvaja nagradu i novac. Najpopularniji realiti šou na svetu Survajvor stvorio je britanski tv producent Čarli Parsons 1992. godine. Od tada serijal caruje na svim svetskim listama najgledanijih programa. Premijerno je prikazan 1996. godine u Švedskoj, dok je prva američka verzija snimljena 2000. godine. Program se našao u udarnom terminu na CBS televiziji punih osam godina. Posle Amerike epidemija se raširila celim svetom, a danas se gleda u više od 40 zemalja.

Čak 25 zemalja izrađuje svoje lokalne emisije, sve emocije su jake i izražene, a gledaoci su svakodnevno svedoci spektra emotivnih izliva, od sreće i ljubavi do straha, očaja i tuge pa sve do jačine i hrabrosti.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Učesnica rijalitija u kandžama sekte! ŠOKANTNA ISPOVEST: "Otac me je uveo u PAKLENI ŽIVOT, devojke su spavale sa guruom i MENE SU PRIPREMALI NA TO, a onda sam pobegla"

Nora Dominiko, učesnica prošlogodišnjeg rijaliti takmičenja "Survivor" u Hrvatskoj otkrila je da je veliki deo svog života provela živeći u sekti u koju ju je uvukao rođeni otac.

Izvor: Blic, 18.Maj.2024, 19:30

Detaljnije >>

Oštra borba za imunitet u Survivor-u: Vesna slomila koleno, urlikala od bolova!

U večerašnjoj borbi za plemenski imunitet timovi imaju komplikovan zadatak. Na početku je potrebno da što pre prođu poligon, a nakon toga stižu do kolica kojim upravljaju kanapom. Na tim kolicima posloženo je pet kocki, a potrebno je da ih takmičari dovuku do cilja, a da kocke ne padnu. Nakon toga takmičari kocke stavljaju na postolje, da bi ih onda sve oborili...

Izvor: Tracara.com, 17.Maj.2024, 15:38

Detaljnije >>

Mitar Pešić izbačen iz Survivor-a, postao član plemenskog veća

Takmičari Survivor-a su se našli na delu za eliminacionu igru, a na poligon su izašli nominovani – Anđela Šarčević, Mitar Pešić, Ognjen Dimić i Aleks Percan. Voditelj Bojan Perić je takmičarima još jednom naglasio da onaj ko ispadne ne odlazi kući nego se seli u vilu velikog veća gde će boraviti do kraja Survivor-a. Pravila ovog duela su bila da takmičari u jednoj ruci drže konopac koji drži drveni mehanizam na koji oni moraju uspravno da stave 14 pločica. Najbrži...

Izvor: Tracara.com, 17.Maj.2024

Detaljnije >>

Neprijatan razgovor između Anđele i Mitra u Survivoru pred izbacivanje

Na samom početku ove nedelje je došlo do ujedinjenja plemena u Survivor-u, te su šanse da se pre ispadne sve veće. Anđela Šarčević, Ognjen Dimić i Mitar Pešić su ove nedelje nominovani za odlazak u eliminacionu igru. Takmičari su u večerašnjoj epizodi odigrali igru za plemenski savet, a pre odlaska na reku Čavon, Anđela, Katarina i Tijana su komentarisale nominovane učesnike, te pozvala Mitra Pešića. „Da li ti ideš na to da daš sve od sebe i da se vratiš u pleme?..

Izvor: Tracara.com, 17.Maj.2024

Detaljnije >>

Hitno prekinut poligon u Survivor-u, Martina u suzama, doktorka dotrčala: pogledajte dramatične scene

U večerašnjoj borbi za plemenski imunitet timovi imaju komplikovan zadatak. Na početku je potrebno da što pre prođu poligon, a nakon toga stižu do kolica kojim upravljaju kanapom. Na tim kolicima posloženo je pet kocki, a potrebno je da ih takmičari dovuku do cilja, a da kocke ne padnu. Nakon toga takmičari kocke stavljaju na postolje, da bi ih onda sve...

Izvor: Tracara.com, 17.Maj.2024

Detaljnije >>

Misterija plavog plemena u Survivor-u: Oni su enigma za crvene

U večerašnjoj epizodi su igrali igru za plemenski imunitet, a za nijansu bolji su bili učesnici crvenog plemena, te su oni odneli totem plemenskog imuniteta. Po povratku u kamp, crveno pleme je razmišljalo ko bi od plavih takmičara mogao da ode u duel za eliminacionu igru. Oni su zaključili da će Nensi osvojiti...

Izvor: Tracara.com, 17.Maj.2024

Detaljnije >>

Bliži se kraj Survivor-a, tenzije rastu: Evo koje pleme ide na plemenski savet

U prethodnoj epizodi takmičari su pre odlaska na igru, sedeli pored ostrva i kisnuli, a onda pokrenuli temu – pobeda u Survivor-u. Katarina Nicić je istakla da je Ognjen taj koji može da osvaji lični imunitet, te da je najbliži pobedi. „Imam osećaj da ćemo osvojiti danas igru, možemo mi da pokidamo. Ima nas petoro, moramo da idemo jedno po jedno, ali mislim da je došao njihov red da se oni malo pate“, rekao je Ognjen Tijani. Takmičari su igrali igru za plemenski imunitet,...

Izvor: Tracara.com, 17.Maj.2024

Detaljnije >>