Survivor
Survivor

Survivor ili Survajvor je realiti šou nastao u Americi da bi potom mnoge druge zemlje pravile svoje verzije ovog jako popularnog takmičenja u kojem učesnici prolaze kroz brojne teške fizičke izazove i nadmetanja sve dok ne ostane samo jedan pobednik.
Prvi put je emisija emitovana oktobra 2008. godine na tadašnjoj Foks televiziji a današnjoj Prvoj srpskoj televiziji. Osim u Srbiji emisija se emitovala u Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori.

Prvi serijal srpski robinzoni sa 11 muškaraca i 11 žena krenuli su put Paname. Na Bisernim ostrvima rajskom mestu koje je za njih postalo pakao 52 dana trajala je nemilosrdna borba za preživljavanje. Voditelj prvog srpskog serijala bio je popularni glumac Andrija Milošević. Kao i svi takmičari i članovi organizacionog tima Andrija je morao da prođe rigorozne medicinske preglede. On je bio jedini član ekipe sa kojom su takmičari mogli da komuniciraju i pričaju, tako da je postao jedina uteha i podrška timu.

Survajvor je borba za život i preživljavanje. To je igra u kojoj se 22 muškarca i žena izolovanih na nekim egzotičnim destinacijama bore za hranu, higijenski pribor, veliki novac i nagrade. Učesnici serijala 52 dana sami obezbeđuju egzistenciju dok ih kamere neprekidno snimaju. Sa malo odeće na sebi oni pokušavaju da savladaju sve prepreke, ali i jedni druge. Samo jedan postaje pobednik. Prepušteni sami sebi takmičari izgrađuju skloništa od prirodnih materijala koji sami pronađu u prirodi.

Ukoliko sebi ne obezbede adekvatan zaklon, u sezoni tropskih kiša koja ih čeka mogu se i razboleti ako se ne snađu. Opremljeni minimalnim sredstvima za preživljavanje ostaje im samo da se snalaze. Hranu pronalaze u prirodi, uče da hvataju ribe bez udice sami. Jedu plodove koje pronađu u šumi. Pravila su igre sasvim jednostavna, pored teškoća za njih u potpuno nepoznatoj okolini njihove lične navike biće na probi.
Naizmenično se igraju dve igre, igra za nagradu se igra da bi se osvojila nagrada koja je u ponudi, veoma važne nagrade koje olakšavaju život takmičarima, i igre za imunitet kao druga vrsta, pobednicima omogućava naredna tri dana život na ostrvu. Šarolike, i luckaste nimalo naivne igre su osmišljene da iscrpe i telo i duh. Na testu su živci, inteligencija, spremnost, snaga volje, spremnost, ali i sreća.

Težina zadataka raste kako bi se došlo do konačnog pobednika. Svi imaju iste šanse, svaka tri dana plemena putuju do sedišta Plemenskog saveta i glasaju za izbacivanje iz igre jednog saigrača. Vremenom se plemena stapaju u jedno, a takmičenje prelazi u pojedinačnu borbu. Od tri preostala takmičara bira se konačni pobednik koji osvaja nagradu i novac. Najpopularniji realiti šou na svetu Survajvor stvorio je britanski tv producent Čarli Parsons 1992. godine. Od tada serijal caruje na svim svetskim listama najgledanijih programa. Premijerno je prikazan 1996. godine u Švedskoj, dok je prva američka verzija snimljena 2000. godine. Program se našao u udarnom terminu na CBS televiziji punih osam godina. Posle Amerike epidemija se raširila celim svetom, a danas se gleda u više od 40 zemalja.

Čak 25 zemalja izrađuje svoje lokalne emisije, sve emocije su jake i izražene, a gledaoci su svakodnevno svedoci spektra emotivnih izliva, od sreće i ljubavi do straha, očaja i tuge pa sve do jačine i hrabrosti.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 02.Dec.2021, 00:37

Bio je sa Natašom Bekvalac, a sad ima dvoje dece sa VATRENOM DOMINIKANKOM! Prepoznajete li dečaka sa fotografije?

Maneken Vlada Vuksanović našoj javnosti postao je poznat učešćem u rijalitiju "Survivor".

Detaljnije >>

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2021, 19:51

New Survivor arrives, candidate registration begins

Are you ready to forget the benefits of modern life and show all your strength?

Detaljnije >>

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2021

Stiže novi Survivor, počinje prijava kandidata

Jeste li spremni da zaboravite na blagodati modernog života i pokažete svu svoju snagu?

Detaljnije >>

Izvor: Danas, 14.Okt.2021

Stiže novi Survivor, počinje prijava kandidata

Stiže novi Survivor, počinje prijava kandidata

Jeste li spremni da zaboravite na blagodati modernog života i pokažete svu svoju snagu? Jedan od najuspešnijih svetskih televizijskih...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 23.Sep.2021, 08:17

BILA JE U RIJALITIJU, A DANAS IMA DVOJE DECE I IZGLEDA SKROZ DRUGAČIJE Kuburila je sa viškom kilograma, dok je sada to daleka prošlost

Martina Vrbos simpatije publike iz celog regiona prikupila je učešćem u "Survajveru" , a nakon što se...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2021, 23:06

Nikola je važio za najpoželjnijeg neženju, učestvovao je u SURVAJVERU, a onda je nestao bez traga: Evo kako DANAS IZGLEDA I ČIME SE BAVI!

Nikola je važio za najpoželjnijeg neženju, učestvovao je u SURVAJVERU, a onda je nestao bez traga: Evo kako DANAS IZGLEDA I ČIME SE BAVI!

Sad je zauzet! Manken Nikola Šoć široj javnosti postao je poznat nakon učešća u rijalitiju "Survajver", te su se nakon toga mnoge lepotice utrkivale da ukradu njegovo srce. Nikola je jedno vreme bio je na vrhu top liste najpoželjnijih frajera širom regiona. Crnogorski maneken je brzo dobio brdo ponuda, te ga je osim reklamiranja brojnih marki, čekala i glumačka karijera. Nikola je dobio ulogu Boće u seriji "Budva na pjenu od mora". Kasnije je ovaj...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 17.Jul.2021, 16:16

Voditeljka je BILA DEO RIJALITIJA, pa rešila da promeni profesiju: Danas sa verenikom ŽIVI U ŠANGAJU, a evo kako izgleda i šta radi

Atraktivna plavuša je vodila modnu emisiju na "Pinku" i bila deo rijaliti programa "Survajver", a danas se bavi nečim sasvim drugačijim.

Detaljnije >>