Završnim računom Subotice zadovoljni i vlast i opozicija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2021, 13:12

Završnim računom Subotice zadovoljni i vlast i opozicija

Završnim računom Grada Subotica za izbornu i kovid 2020. godinu zadovoljni su i vlast i opozicija. Opozicija je podržala i novu odluku o komunalnom otpadu, dok je Skupština potvrdila nazive naseljenih mesta na Bunjevačkom jeziku, ali ovoga puta bez žustre i duge rasprave.

Kada se podvukla crta i sveden završni račun za izbornu i godinu epidemije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Korona virusa, na takav račun zeleno svetlo da li su i revizor, i vlast i opozicija.

“On je realizovan u iznosu od oko 6,5 milijardi, što smatramo da je bilo u skladu sa uslovima i realnim mogućnostima, ali je trošenje bilo u potpunosti u skladu sa tim mogućnostima”- ocenio je Veljko Vojnić iz Srpske napredne stranke.

“Kada je budžet usvajan na nivou od osam koma nešto milijardi mi smo rekli da je to nerealno i da taj budžet neće biti ostvaren. Što se i desilo i vidimo da je budžet završio na nivou od 7,4 milijarde”- stav je Miroslava Milojevića iz Pokreta za građansku Suboticu.

Odbornici Skupštine Grada su usvojili i novu odluku o upravljanju komunalnim otpadom, po kojoj do početka dve hiljade dvadeset i treće godine treba da se stvore svi uslovi za primarnu selekciju otpada za reciklažu od nivoa domaćinstva, pa na dalje.

“Tamo gde nastaje otpad na tom mestu da se već izvrši selektiranje otpada, kao što se vrši u svim zemljama Evropske unije i nekim okolnim zemljama”- rekao je Janoš Nagel iz Saveza vojvođanskih Mađara.

“Mislim da su ovo prvi koraci i ne možemo reći da smo sa ovim zaokružili stvari, ne bih oročavao ništa, zato što je to proces”- oprezan je bio Vojnić.

“Čekali smo skoro dvadeset godina da se donese jedna ovakva odluka o razvrstavanju otpada i to je napokon donešeno i u toj odluci to je detaljno razrađeno i nismo našli ništa što bi nas motivisalo da mi glasamo protiv”- smatra Milojević.

Bunjevački jezik ovoga puta nije izazvao raspravu. Skupština je s jednim glasom protiv potvrdila tradicionalne nazive subotičkih naselja na Bunjevačkom jeziku, a njihovo pojavljivanje na tablama na ulasku u ta mesta očekuje se u bliskoj budućnosti.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Subotica: Odbornici jednoglasni oko završnog računa i upravljanja komunalnim otpadom

Izvor: B92, 04.Jun.2021, 10:22

Deseta sednica Skupštine grada prošla je u znaku jednoglasnosti, barem kada su najvažnije odluke u pitanju. Za Odluku o konsolidovanom računu grada za 2020. godinu glasala je i vlast i opozicija...Kako je obrazložio predsednik odborničke grupe "Aleksandar Vučić-za našu decu" Veljko Vojnić iako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.